Kadri Ibruse sõnul oli 2014. aastal toimetulekutoetus 90 eurot ning selle suurendamist lubavad ainult SDE ja Keskerakond. Paraku ei saa ka pärast nende lubaduste realiseerumist toimetulekutoetust saavad inimesed vaesusest välja, sest absoluutse vaesuse piir on 205 eurot.

Vaesuse asemel on poliitikud pööranud oma tähelepanu lastele, kuid raha antakse pigem lapse sünni hetkel ja hilisemate teenustega, mis toetaks lapse arengut, on asjad kehvemad.

Kui siia lisada veel 112 euro suurune töötutoetus ning minimaalselt 165 euro suurune töötuskindlustushüvitis ning asjaolu, et 40 protsenti uutest töötutest ei saa kumbagi, pole midagi imestada, et Euroopast antakse aina vähemdelikaatselt märku, et Eesti peaks selles küsimuses midagi ette võtma.

Kärt Mere sõnul on 112 eurone toetus elamiseks vähe ja suremiseks palju. „See on häbistav meede - inimese suhtes näpuga vibutada, et miks sa ometi tööle ei lähe. See on survestav meede, mitte abistav meede," ütles Mere.

Kõigest hoolimata on erakondade lubadused ka vaesust puudutavates küsimustes kesised ning näiteks Reformierakond lubab töötuskindlustusmakset hoopis vähendada.

Vaata videost, millised on vaesuse mõjud ühiskonnale, kuidas vaesusega võidelda ning kui vähe erakonnad selle probleemiga tegeleda viitsivad.