Raudteekompanii SNCF 24-tunnine streik sundis jätma käigust ära mitu rongi Pariisi ja teistesse linnadesse päev pärast energiatöötajate streiki kompanii Electricite de France (EDF) reformimise vastu. Tööle autoga tõttavad inimesed tekitasid ulatuslikke ummikuid.

Neljapäeval korraldavad 24-tunnise tööseisaku tervishoiutöötajate ja arstide ametiühingud, kes pole rahul töötingimuste ja täitmata töökohtadega.

“Mõlemad streigid on suunatud valitsuse reformiplaanide vastu, kuna need muudavad igaühe elu raskemaks,” ütles üks Pariisi õpetaja Olivier Pens.

Mõned eeslinnades elavad rongikasutajad eelistasid võtta pigem töölt vaba päeva, kui püüda pääseda üksikutele rongidele, mis veel liinil olid.

Teised kasutasid töölejõudmiseks busse või metrood, mida streik ei puudutanud.

Rahvusvahelised Eurostar rongid peaksid sõitma plaanipäraselt, ütles SNCF, mis annab tööd 180.000 inimesele. Raudteetöötajad soovivad kuni kuueprotsendilist palgatõusu ning neid on pahandanud kompanii plaan koondada tänavu 3.500 inimest.

Streik on suunatud ka president Jacques Chiraci nõudmise vastu tagada streikide ajal minimaalne transporditeenus. Ametiühingud näevad selles õiguste piiramist, kuid algatus on leidnud avalikkuse poolehoiu.