Sotsiaaldemokraatlik erakond esitas täna valimisplatvormi julgeolekupaketti. Julgeolekupaketi juhatas sisse sarja "Viimane võmm" peaosatäitja Üllar Saaremäe. "Kui olen teatriga ringreisidel maapiirkondades, peavad inimesed mind tihti politseinikuks ning tunnevad muret, et ma sinna nii harva satun," tõi Saaremäe näiteks.

"Inimeste Eesti peab olema paik, kus Eesti inimesed saavad hirmu tundmata tegelda eneseteostusega, teha tööd ja kasvatada lapsi. Meie seisame inimeste turvatunde ja julgeoleku tagamise eest. Sotsiaaldemokraatide julgeolekupakett on kõige laiapõhjalisem ning hõlmab nii riigikaitse kui ka siseturvalisuse poliitikaid," ütles SDE esimees Sven Mikser.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe, justiitsminister Andres Anvelti sõnul saab eelseisvate valimiste julgeolekupoliitiliseks valikuks see, kas toetatakse tugevat või õhukest riiki. "Õhukese riigi senised ülistajad on vähendanud tunduvalt politsei- ja piirivalve suutlikust võidelda kuritegevusega ja kaitsta meie piire. Sotsiaaldemokraatide eesmärk on tugev, turvaline ja vägivallatu riik ning meil on olemas selle elluviimiseks selge ja terviklik nägemus," sõnas Anvelt.

Lisaks rääkis Päästeliidu nõukogu esimees Rait Killandi vabatahtlike päästjate järjest kasvavast rollist sisejulgeolekus ja ootustest turvalisuspoliitika kujundajatele.