Hickoxi, kellel pole olnud muid sümptomeid peale lühiajalise palaviku, hoiti pärast Sierra Leonest ebolapatsientide eest hoolitsemast naasmist New Jersey osariigi haiglas kiletelgis, enne kui kuberner Chris Christie ta vabastas. Hickox teatas kolmapäeval, et ei allu isolatsioonikorraldustele oma koduosariigis Maine'is. 66-aastane vabariiklasest kuberner LePage, kes loodab 4. novembril tagasi valitud saada, teatas, et püüab Hickoxi selleks sundida, vahendab Bloomberg.

„Me loodame, et ennastsalgavad tervishoiutöötajad, kes on piisavalt vaprad ja hoolivad, et hoolitseda ebolapatsientide eest välismaal, on valmis astuma mõistlikke samme, et kaitsta nende oma riigi elanikke,“ ütles Maine'i osariigi tervishoiu ja humanitaarteenuste volinik Mary Mayhew pressikonverentsil. „Me kasutame aga vajaduse korral õiguslikke volitusi, et tagada riski minimeerimine kõigi maine'laste jaoks. Me tegeleme sellekohase kohtumääruse taotlemisega.“

Hickox ei ole saanud Maine'i võimudelt mingeid õiguslikke korraldusi, teatas tema advokaat Norman Siegel.

Märgistamata autos Hickoxi maja ees Kanada piiri ääres Fort Kentis oli kolmapäeval näha osariigi politseinikku, kes ütles, et jälgib Hickoxi liikumist ja tagab tema julgeolekut, teatas ajaleht Bangor Daily News. Hickoxi külastas ka Maine'i nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskuse töötaja.

Hickox, kes on 33-aastane Piirideta Arstide vabatahtlik, ütles kolmapäeval, et Maine'i osariigi korraldused on ebaõiglased.

„Ma olen vapustatud selle kodukarantiini poliitika pärast, mida mulle peale surutakse, kuigi ma olen täiesti hea tervise juures ja tunnen end tugevana ning olen kogu selle aja olnud sümptomivaba,“ ütles Hickox intervjuus NBC-le.

Hickox võitleb igasuguste sammude vastu tema sundimiseks koju jääma, teatas tema teine advokaat Steven Hyman.

Hickox vahistati jälgimise alla võtmiseks Newarki Liberty lennuväljal 24. oktoobril, kui ta Aafrikast naasis, ning viidi lähedalasuvasse ülikoolihaiglasse. Ta ütles, et palavik, mis tal saabudes oli, tekkis vihast. Kaks päeva hiljem esines ta kriitikaga New Jersey kuberneri Christie' aadressil.

Christie lubas Hickoxil Maine'i sõita, kui tal rohkem sümptomeid ei esinenud. 21-päevane karantiin lõpeks 10. novembril.