Venemaa kodanikuühiskonna arengu fondi (FoRGO) juht Konstantin Kostin rääkis ajalehele Izvestija, et foorumi esimesel päeval esines kinnisel kohtumisel Venemaa presidendi administratsiooni ülema esimene asetäitja Volodin, kes selgitas Venemaa seisukohti võtmeküsimustes.

„Volodin ütles välja võtmetähtsusega teesi, mis kirjeldab kõige täpsemalt meie maa ja selle kodanike tänast seisu, kuni „on Putin, on Venemaa, ei ole Putinit, ei ole Venemaad“,“ rääkis Kostin.

Küsimusele, millised sisepoliitilised tagajärjed võivad Venemaa jaoks olla lääne sanktsioonidel, vastas Volodin, et need, kes arvasid, et sanktsioonid lõhestavad Venemaa ja demoraliseerivad riigi, on sügavalt eksinud. Volodini sõnul ei mõista lääne poliitikud Venemaa tuuma ja tema põhimõtete aluseid erinevalt venemaalastest, kes praegu võtavad rünnakuid presidendi vastu rünnakutena oma maa ja isiklikult enda vastu.

Volodin rääkis Kostini sõnul ka sellest, et lääne sanktsioonid on mänginud Venemaa jaoks konsolideerivat rolli, sest kodanikel on isiklikult hästi meeles kõik, mis oli varem, ning nad hindavad stabiilsust ja elu paranemist, mis on Vladimir Putini poliitika tulemus. Volodin tõi näiteks viimase küsitluse, mille järgi toetab Putinit 84 protsenti venemaalastest ning üle 65 protsendi kodanikest ei näe presidendivalimistel teist kandidaati.