14. oktoobril kell 13.22 teatas Võsu kooli sekretär häirekeskusele, et koolimajas on tunda kärsahaisu, arvatavasti elektrijuhtmetest. Hoone on kahekordne ja selle alumisel korrusel asub lasteaed ning teisel korrusel kooli. Peale teatamist alustati evakueerimisega ning päästjate saabumise ajaks oli kogu maja tühi. Majas viibis 54 last ja 19 täiskasvanut. Majast võeti välja elekter, teatas Ida päästekeskuse pressiesindaja.

Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Loksalt, Kundast, Tapalt ja Rakverest ning vabatahtlikud päästjad Võsult. Võsu vabatahtlikud päästjad koos Loksa päästjatega kontrollisid ruumid, ohtu ei avastatud. Teised päästeautod saadeti tagasi. Päästjate korraldusel lülitati elekter sisse tagasi, et leida põlengu koht. Kohale kutsuti elektrikud selgitasid välja, et tegemist oli päevavalguslambi mähise lühisega. Kell 14.08 lubati lapsed koolimajja tagasi ja õppetöö sai jätkuda.

Võsu kooli sekretär Anneli Pajuri sõnul kulges evakuatsioon suuremate takistusteta. Lapsed suunati kõrval asuvasse spordihoonesse. „Lasteaias oli samal ajal uneaeg ja seetõttu läks nende evakueerimisega rohkem aega,“ sõnas Pajuri. „ Kahele lasteaia õpetajale läksid kooliõpetajad appi ja unised lapsed toimetati samuti spordihoonesse.“

„Oluline on korraldada evakuatsiooniõppusi just sügisel, kui algab uus õppeaasta ja koolis on uued õpilased ja õpetajad, et õppida või tuletada meelde, kuidas ohuolukorras käituma peab,“ rõhutab Ida päästekeskuse tuleohutuskontrollibüroo peainspektor Raili Lanno koolide ja lasteaedade evakuatsiooni õppuste vajalikkust. Harjutades väldime ohuolukorras paanikat ja õpilased teavad, kuidas käituda ja kuhu minna.