Maavägede teenistusse võetakse moderniseeritud tankid T-72B3, soomukid BTR-82F, BMP-3 ja moderniseeritud BMP-2, vahendab RIA Novosti.

Lisaks sellele märkis kindralpolkovnik, et 2015. aasta lõpuks lõpevad katsetus- ja konstrueerimistööd uue põlvkonna tanki Armat ning soomukite BMP Kurganets-25 ja BTR Bumerang loomiseks.

Saljukov teatas, et seni pole veel vastu võetud lõplikku otsust tankide toetuseks mõeldud lahingumasinate Terminator-2 ostmise mõttekuse kohta.

Relvakompleks Terminator on varustatud 30-millimeetrise automaatkahuriga 2A42, kahe ülehelikiirusega tankivastaste rakettide Ataka-T väljalaskeseadeldisega, kahe automaatse granaadiheitjaga AG-17D ja 7,62-millimeetrise kuulipildujaga. See masin on võimeline tabama kolme sihtmärki korraga.

Saljukov teatas, et 2015. aastaks on Vene armee relvastuses seitse brigaadi taktikaliste raketikompleksidega Iskander-M.

Lisaks sellele rääkis Venemaa maavägede ülem, et 2017. aastaks formeeritakse Arktika väejuhatus Sever, mis koosneb kahest brigaadist.

Alates 2014. aasta detsembrist hakatakse katseliselt kasutama lahinguvarustust Ratnik, mis koosneb tänapäevasest tulirelvast ning kaitse-, luure- ja sidevahenditest.