Islamisõdalased kelgivad internetis, et on ainult aja küsimus, millal nad suudavad korraldada suurt segadust tekitava rünnaku USA infrastruktuuri või finantssüsteemi vastu. Lisaks sellele kuulutab Islamiriik avalikult oma plaane luua „küberkalifaat“, mis oleks kaitstud pühasõdalaste loodud krüpteerimistarkvaraga ning mille varjust nad loodavad korraldada katastroofilisi häkkerite ja viiruste rünnakuid USA ja teiste lääneriikide vastu, teatab Fox News.

„Pühasõdalased investeerivad palju krüpteerimistehnoloogiatesse ning nad on välja arendanud oma tarkvara, et kaitsta oma kommunikatsioone, ja kui lääne agentuurid selgitavad välja, kuidas neid murda, kohanduvad nad kiiresti,“ ütles Washingtonis asuva mittetulundusliku pühasõdalaste internetitegevust uuriva Lähis-Ida meediauuringute instituudi tegevdirektor Steve Stalinsky. „Nad on ettepoole mõtlevad ja eksperimenteerivad häkkimisega. Tulevikus muutub pühasõdalaste küberarmee tegevus igapäevaseks tegelikkuseks.“

Islamiriigi jõupingutusi juhib Briti häkker, keda tuntakse nime all Abu Hussain al-Britani, kelle tõeline nimi on Junaid Hussein. Ta põgenes aasta tagasi kodulinnast Birminghamist Süüriasse ning USA luureandmete järgi on ta üks mitmest peamisest värbajast. Al-Britani juhtis kunagi Briti teismeliste häkkerite gruppi nimega Team Poison ning kutsub nüüd aktiivselt IT-kirjaoskust omavaid pühasõdalasi Süüriasse ja Iraaki.

2012. aastal pandi Al-Britani kuueks kuuks vangi Suurbritannia endise peaministri Tony Blairi ja tema perekonna isiklikku Gmaili kontosse sissemurdmise ja kirjade sisu internetis avaldamise eest.

Eelmisel aastal väitsid Tuneesia pühasõdalased, et murdsid Hiina häkkerite abiga sisse Pentagoni ja USA riigidepartemangu veebilehtedesse. Kampaaniat nimetati #opBlackSummer. Sihikul on olnud ka Iisraeli veebilehed.

„Me oleme kübervaldkonnas 9/11-eelses hetkes,“ ütles USA justiitsministeeriumi rahvusliku julgeoleku divisioni abiminister John Carlin juulikuisel konverentsil Aspenis. „On selge, et terroristid tahavad kasutada kübervahendeid, et põhjustada maksimaalset hävingut meie infrastruktuurile.“