Narõškin ütles, et sai neljapäeval teada oma Švetsi kolleegi ettepanekust lükata edasi varem kokkulepitud kohtumine Venemaa ja Šveitsi vahel diplomaatiliste suhete sõlmimise 200. aastapäevale pühendatud ürituste raames, vahendab ITAR-TASS.

„Mul on loomulikult siiralt kahju, et lastakse mööda selline hea sümboolne põhjus kohtumiste ja ametlike läbirääkimiste läbiviimiseks meie riikide vahelise kahepoolse koostöö arengu küsimuste üle muu hulgas parlamentidevahelisel tasemel,“ ütles Narõškin. „Kahju on ka seetõttu, et just sellised parlamentidevahelised kontaktid on tähtsad praegu, kui Euroopas valitseb liigne, ma ütleksin, pinge.“

„Maailmas tuntud Šveitsi neutraliteedipõhimõte võimaldab minu arvates võtta rahuliku objektiivse seisukoha ja kuulata ära kõik seisukohad keeruliste probleemide kohta,“ jätkas Narõškin. Ta leiab, et praegusel juhul olid Šveitsi kolleegid ilmselgelt sunnitud oma põhimõtteid muutma välise surve all.

„Loomulikult kahju. Aga peab ütlema, et see ei tee au tugeva, suveräänse ja demokraatliku riigi parlamendiliikmetele,“ ütles Narõškin.