Juncker esitas oma reformikava sotsiaalse turumajanduse edendamiseks, mille juurde kuulub 300 miljardi euro suurune investeerimispakett eesmärgiga toetada majanduskasvu, tööhõivet ja konkurentsivõimet. Ta esitas oma nägemuse Euroopa Komisjonist, Euroopa Keskpangast ja IMFist koosneva Troika demokraatlikumaks muutmiseks. Ta tegi ettepaneku stabiilsus- ja kasvupakti pandlikkusvaru kohta ja tutvustas oma nägemust ELi energialiidust.

"Vaatame, mis me suudame saavutada ja ärme vaeva kodanikke institutsioonidevahelise tülitsemisega," ütles Juncker, rääkides Euroopa Komisjoni suhetest ELi Nõukogu ja Euroopa Parlamendiga. "Ja proovime vastu panna kiusatusele kritiseerida Brüsselit kõiges, mis läheb valesti. Kui ütlete "jah" Brüsselis, siis ärge öelge "ei" mujal. Peame tegema tööd ühtse meeskonnana, vastavalt ühenduse otsustusprotsessile" lisas ta.

"Täna on hea päev Euroopa jaoks, sest EL on muutunud demokraatlikumaks," ütles EPP fraktsiooni nimel kõnelenud Manfred Weber (DE). "Valijad on esmakordselt otsustanud Euroopa Komisjoni juhi ja selle poliitilise suuna üle." (…) "Jean-Claude Juncker on õige inimene õigel ajal, mees kes seisab konsensuse eest." Weber nimetas oma fraktsiooni neli prioriteeti järgmise Euroopa Komisjoni ametiaja jooksul. Nendeks on: majanduskasv, rahanduslik stabiilsus, suurem arvestamine liikmesriikide parlamentidega ja enda piiridest kaugemale vaatav Euroopa Liit.

"Kriisi õppetunnid: kõiki reegleid tuleb rakendada, aga kodanike huvides. Veel üks õppetund: vajame rohkem demokraatiat," ütles S&D fraktsiooni nimel sõna võtnud Gianni Pittella (IT). "Toetame Jean-Claude Junckerit, sest usume, et oleme õppetundidest õppust võtnud, eriti vajadusest demokraatia järele. Meie poolthääl ei tähenda aga vabu käsi. Tuleb leida tasakaal finantsstabiilsuse ja investeerimisvajaduse vahel - majanduskasvuks ja tööhõive parandamiseks vajame rohkem investeeringuid, sotsiaalsemat Euroopat ja suuremat solidaarsust, eriti rändega seotud küsimustes,"ütles Pittella.

"Valimistest, mis pidid lõpetama kõik tagatoakokkulepped, on saanud kõige suurem tagatoa kokkulepe," ütles ECR fraktsiooni esindav Syed Kamall (UK) selgitades, et tema fraktsioon otsustas mitte toetada Junckerit, sest fraktsioon "ei toeta valimiste protseduuri ega pea Junckerit õigeks isikuks juhtima järgnevatel aastatel ELi." "Euroopa vajab juhtimist, mis vaatab edasi, mitte tagasi," selgitas Kamall, lisades, et välja tuleb arendada uue ajastuga sobiv ühine turg.

"Hääl Junckeri poolt on hääl nii kasinusmeetmete kui majanduskasvu poolt. Loodan, et teete mõlemat: ilma fiskaaldistsipliinita ei ole majanduskasvu. Me peame liikuma edasi fiskaaldistsipliinist ning ergutama majanduskasvu kasvupaketiga," ütles ütles ALDE fraktsiooni esindav Guy Verhofstadt (BE). "Saadikud, kes hääletavad Junckeri vastu toetava Euroopa-vastaseid ning veavad alt oma valijaid toetades tagatoa kokkuleppeid."

"Ma ei jaga seda eufooriat. See on alles esimene samm, mitte demokraatia võit. Demokraatia on samuti kaotanud. Võrreldes nendega, kes hääletasid konservatiivide poolt, 3,5 korda rohkem inimesi ei teinud seda. Nad kas valisid kellegi teise või ei valinud üldse. Me kõik kaotasime need valimised. Minu fraktsioon ei toeta teid, aga me jälgime teie tööd järgnevatel aastatel iga päev," ütles GUE/NGL fraktsiooni nimel rääkinud Gabriele Zimmer (DE). "Ootame teilt selgeid vastuseid. Kuidas plaanite reformida Troika toimimist? Mida teete võlaprobleemiga? Mis on teie seisukoht miinimumpalkade osas - kas soovite miinimumpalka, mis lubab inimestel ka tegelikult ära elada?" küsis ta.

"Olukorras, kus 25% eurooplastest elab vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse piiril, kus 10% käes on 60% Euroopa kollektiivsest rikkusest, kus kliima valdkond on nii vähe reguleeritud, et see viib 6-kraadise globaalse soojenemiseni ja 30% taastumatutest varadest on viimase 30 aasta jooksul ära kulutatud, on meie ühiskonna püsimajäämine ohus. Kas teie olete see mees, kes viib läbi reformid, mis on vajalikud nende väljakutsetega toimetulekuks?" (...) Ma tõepoolest soovin teid uskuda ja osa meie fraktsiooni liikmeid soovivad teid toetada, kuna meie arvates on protsess, mis teid täna siia on toonud, kindlasti väike samm edasi demokraatlikuma Euroopa suunas. Samas ei usu osa meie liikmeid, et te olete õige inimene vajalikke reforme läbi suruma ja seetõttu on fraktsiooni sees arvamuste erisused, ütles Greens/EFA fraktsiooni nimel sõna võtnud Philippe Lamberts (BE).

"Mitte keegi Ühendkuningriigis ei teadnud, et Euroopa Parlamendi valimised olid kuidagi seotud Euroopa Komisjoni presidendi kandidatuuriga. Ja nüüd palutakse meil valida, aga eksisteerib vaid üks kandidaat. See on nagu nõukogude aeg," ütles EFDD fraktsiooni nimel sõna võtnud Nigel Farage (UK). "Poliitikud ei peaks valima salajasel hääletusel, vaid nad peaksid vastutama oma valijate ees," ütles Farage, kritiseerides salajast hääletust Euroopa Komisjoni presidendi valimisel. "Juncker on muutnud oma sõnumite tooni viimasel ajal, öeldes, et ta on vastu Euroopa Ühendriikide loomisele, aga ma ei usu mitte ühte sõna sellest," ütles ta.

"25. mail ärkasid Euroopa inimesed ning raputasid kontinendi oma tardumusest. Euroopa projektist on saanud hullumeelne, saatuslik projekt ja inimesed on ELi suunalt ära pööramas. (...) Sotsialistid ja EPP pöörasid selja sõnumile, mis tuli valimisurnidest, ning jagavad nüüd juhtivaid positsioone. (...) Aga ärge arvake, et inimesed valisid Jean-Claude Junckeri Martin Schulzi asemel - nad on mõlemad täiesti tundmatud. Patrioodid Prantsusmaal lükkavad tagasi Euroopa Komisjoni legitiimsuse," ütles fraktsioonilise kuuluvuseta saadikuid esindanud Marine Le Pen (FR).