Kommentaarid hakkasid Facebooki ilmuma järgmisel päeval pärast Merkeli kohtumist Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, mille käigus arutati olukorda Ida-Ukrainas, vahendab BBC Russian.

Esmaspäeva päeval ilmus Merkeli Facebooki kontole tema foto tänuavaldusega selle eest, et seda jälgib juba üle 600 000 kasutaja.

Mõne tunniga ilmus selle postituse alla ligi 25 000 kommentaari, millest enamik koosneb kolmest sõnast: „Danke, Frau Ribbentrop.“ („Aitäh, proua Ribbentrop.“)

Selliseid kommentaare hakati lisama ka teiste Merkeli postituste alla.

Samasugune massiline tegevus läks lahti ka Twitteris.

Ukraina sotsiaalvõrgustikes ja blogides peetakse tuliseid vaidlusi, kuidas selline tegevus mõjutab Ukraina mainet internetiruumis.

Merkel ja Putin kohtusid Brasiilias, kus teatasid ühiselt, et on vaja alustada otseläbirääkimisi Ukraina võimude ja separatistide vahel. Venemaa presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul olid Putin ja Merkel ühel nõul, et olukorral Ukrainas on halvenemise tendents. Pärast kohtumist vaatasid Putin ja Merkel ühiselt Rio de Janeiro Maracanã staadionil jalgpalli MM-i finaalmängu Saksamaa ja Argentina vahel.

Joachim von Ribbentrop oli Saksamaa välisminister aastatel 1938-1945. 1939. aasta 23. augustil kirjutas ta koos Nõukogude Liidu välisasjade rahvakomissari Vjatšeslav Molotoviga alla mittekallaletungilepingu salajasele lisaprotokollile, millega Euroopa mõjusfäärideks jagati.