Politsei sai kell 5.57 teate Raplamaal Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 53. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest. Varbolast umbes üks kilomeeter Märjamaa poole oli teelt välja sõitnud Pärnu suunas liikunud BMW, mida juhtis 20-aastane noormees, kes hukkus sündmuskohal. Juht oli autos üksi.

Esialgseil andmeil sooritati selle autoga enne õnnetuse juhtumist möödasõitu mitmest sõidukist järjest. Oma liikumissuuna vööndisse naastes sõitis auto teepeenrale ning kaotas seejärel juhitavuse ja sõitis vasakule teelt välja, paiskus paremale küljele ja vastu puud.

Hukkunud juhi turvavöö oli kinnitatud, sõiduki tagumised rehvid ei vastanud kehtivatele nõuetele.

Õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust, mille käigus selgitatakse välja ka see, kas juht oli kaine.

"Kahetsusväärne on, et noor inimene kaotas elu. Mis talle saatuslikuks sai on täpselt teadmata, kuid teades tema suhteliselt lühiajalist sõidukogemust pöördun algajate juhtide poole – palun ärge ülehinnake oma võimeid," ütles Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus. "Mõningane sõidukogemus ei taga veel oskust keerukates situatsioonides toime tulla. Lisaks juhi sõiduoskustele on ohutu liiklemise üheks tagatiseks ka tehniliselt korras auto. Kui rehvid ei vasta nõuetele, siis see võib oluliselt mõjutada auto sõiduomadusi ja juhitavust.“