"Siin Kambja kandis tiirutab autojuht, punane masin on, vist Opel või Volkswagen? Raudselt on purjus, nii kahtlaselt jonksutab," laekus politseile telefonikõne.

Samalaadseid teateid sai Lõuna prefektuur ka möödunud ööl.

"Olgugi, et teadmine võimalikust purjutajast kellelegi rõõmu ei tee, on positiivne inimeste aktiivsus ohtlikest juhtidest politseile teadaandmisel," ütles Lõuna prefektuuri kriisiohjekeskuse juht Ottomar Virk.

"Möödunud päeval otsisime kõne peale Lõuna-Eestis taga 25 autojuhti, kelle sõidumaneer helistajale kahtlane tundus. Kokku kontrollisime neist 16 autojuhti," rääkis Virk. "Kuna auto registreerimisnumbrit teataja enamusel juhtudest üles märkida ei jõudnud, puudus kahjuks ka võimalus joobekahtlusega juhi koduukseesist kontrollida ja vaadata, kas masin kohal või on jätkuvalt ohtlikku sõitu tegemas."

Tabatud 16 joobekahtlusega juhist 12 olid kained. Nende kahtlase sõidustiili põhjused olid erinevad – kes enda sõnul veidike väsinud, kes paksus udus tavapärasest aeglasem, mõni olevat teel näinud metslooma ja selle eest haake teinud, mõni pidas oma sõidustiili täiesti tavaliseks ega mõistnud, millega sellise politseipoolse tähelepanu osaliseks sai.

"Igal juhul saime neid kontrollida, suuremale tähelepanelikkusele suunata ja veenduda, et vähemasti roolijoodikutega tegu ei olnud," ütles Virk.

Politsei tänab kõiki aktiivseid inimesi, kes joobekahtlusega juhtidest teada annavad ja nii ka turvaliste teede-tänavate eest hea seisavad.

"Inimeste teadete abil sai eile liiklusest kõrvaldatud kolm joobes juhti, mis on võrdväärne mõnele rahulikumal päeval tabatud joobes juhtide koguarvuga," sõnas Virk.