Oma (ja erakonna) au kaitsesid Ivari Padar (SDE), Marko Mihkelson (IRL), Jürgen Ligi (Reformierakond), Aivar Riisalu (Keskerakond), Mart Helme (EKRE) ja Kristiina Ojuland (üksikkandidaat). Debatti juhtisid Eesti Päevalehe ajakirjanik Tuuli Jõesaar ja Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa.

Debati ajal esitati ka Delfi lugejate küsimusi.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald usub, et kõik valijad, kes pole veel otsustanud, keda Euroopasse saata või on hädas sobiva kandidaadi leidmisega, saavad oma küsimustele just selles saates vastused. "Olen kindel, et igaüks peab minema valima. Need, kes ei ole e-valinud ja ootavad viimase minutini kinnitust, kes on nende lemmikud, peavad kindlasti vaatama meie valimisdebatti," kinnitas Soonvald.

Aga tänase debatiga Delfi tegemised ei lõpe. Valimispäeval, 25. mail toob Delfi TV alates kella 20:00st vaatajateni otsesaate "Valimiskohvik". Saates heidame Eesti kõige paremate PR- ja reklaamispetside abiga pilgu möödunud valimiskampaania suurematele fopaadele ja õnnestumistele.

Otsime Eestist Euroopat Piret Järvise, Manona Parise, Raivo Vare, Hardi Volmeri, Mihhail Lotmani ja Mihkel Kunnusega ning koos nendega katsume leida ka vastuse küsimusele, mida Euroopas olemine Eestile on andnud. "Otsime kinnitusi arvamusele, et Eestis jätkuvalt ei tajuta, et Euroopa - see olemegi ju meie. Arutame, kuidas tuua Euroopat Eestisse ja kas Euroopas ka Eestit keegi ootab...," arutas Soonvald.

Kesköö lähenedes on stuudios poliitikud, kellega koos ootame valimistulemusi ning võitjate selgumisel pinnime, millised on nende edu saladused.

Lisaks teeme otselülitusi erakondade valimispidudele ning Krister Parise reportaaži vahendusel heidame pilgu Ukrainasse, kus samal ajal presidenti valitakse. Õhtu jooksul saavad selgeks ka Eesti Ekspressi ning Delfi ennustusmängu võitjad.

Reaalajas saab valimistulemusi jälgida nii otsesaate kui ka Delfi portaali vahendusel. Valimiskohvikut juhivad Delfi arvamustoimetaja Madis Vaikmaa ja Eesti Päevalehe digitaalsete-lehtede tegevtoimetaja Ave Tampere.

"Ave ja Madis said kohalike valimiste ajal esimese suurema karastuse ja õppetunni. Usun, et nende juhitud show on just selline, mida inimesed tahavad vaadata pärast pikka varasuvist pühapäeva," uskus Soonvald.

Delfi TV valimissaated on nähtavad kõigile Delfi lugejatele Delfi.ee esilehel nii arvutis, tahvelarvutis kui ka mobiilis.