Austraalia peaminister Tony Abbott ütles hommikul, et tegu on väga olulise juhtniidiga ning üha suureneb lootus, et võidakse olla teel selgitamaks välja, mis juhtus selle "õnnetu lennukiga". "Ma jätkame otsingutega," kinnitas ta.

Eile märkas Uus-Meremaa kuninglike õhujõudude lennuk otsingupiirkonnas "objekte". Sündmuskohta saadeti leitut üle kontrollima laev, mis peaks sinna saabuma tänase päeva jooksul, teatas Austraalia mereohutuse amet (AMSA).

Austraalia võimud teatasid reedel, et hülgasid reisilennuki otsingutel varasema otsingupiirkonna India ookeani lõunaosas ning siirdusid uude kohta üle tuhande kilomeetri põhja pool, jäädes nüüd Perthist loodesse.

„Me oleme nendest otsingupiirkondadest edasi liikunud uusima usutava vihje juurde,“ ütles eriolukordadele reageerimise divisjoni mänedžer John Young.

Reisilennuki otsingutel osaleb 26 riiki, otsingud laiuvad 11 riigi territooriumil.

Ütle kindlasti sõna sekka siin või läbi suhtlusvõrgustiku Twitter, kus palume kasutada märgusõna #Malaisia

Malaysia Airlines'i esindajate sõnul kadus lennuk kolme nädala eest laupäeval radariekraanilt kaks tundi pärast õhkutõusmist Kuala Lumpurist kell 2.40 kohaliku aja järgi. Pekingis pidi reisilennuk maanduma kella 6.30 ajal.

Malaisia peaminister Najib Razak kinnitas hiljuti satelliidipildile viidates, et lennuk muutis kurssi ja võis lennata veel ligi seitse tundi – just umbes nii kauaks jagus haihtumise hetkel lennukil ka kütust.

Boeing B777-200 pardal oli 239 inimest, nende hulgas 227 reisijat ja 12 meeskonnaliiget, ütles hommikul Malaysia Airlines'i pressiesindaja.