Pealtnägijad ütlesid Interfax-Ukraina korrespondendile, et Simferopoli lennuväljale saabunud umbes 50 meest olid riietatud ja relvastatud samamoodi nagu need, kes hõivasid neljapäeva hommikul Krimmi parlamendi ja valitsuse hooned.

Lisaks sellele saabus lennujaama juurde grupp inimesi Andrei lippudega (Vene mereväe lipp, sinine rist valgel taustal).

Alguses piirasid relvastatud mehed ümber lennujaama sisereiside terminali, kuid hiljem liikusid edasi.

Lennujaama informatsiooniteenistuse töötaja ütles aga telefoni teel RIA Novostile, et Simferopoli lennujaam töötab tavarežiimil ning meedia teated selle kohta, et see on hõivatud, ei vasta tõele.

„Reisid saabuvad ja väljuvad tavarežiimil, see informatsioon (hõivamise kohta) ei vasta tõele,“ ütles lennujaama töötaja.

Reede hommikul teatas raadiojaam Ehho Moskvõ lennujaama pressiesindajale Igor Stratilatile viidates, et relvastatud mehed lahkusid. Väljaande Russkaja Planeta korrespondent Pavel Nikulin teatas Lenta.ru-le, et lennujaam on endiselt relvastatud meeste poolt ümber piiratud. Lennujaam töötab, miilits relvastatud inimeste peale ei reageeri ja olukord on rahulik.

Belbeki lennuvälja hõivamine leidis aset neljapäeval kella 23 ajal. Kompetentsed allikad teatasid ajakirjanikele, et sõjaväelased saabusid kohale, „et mitte lasta minema lennata mingisugustel võitlejatel“, vahendab Lenta.ru.

Ööl vastu reedet teatasid Ukraina meediaväljaanded, et Belbeki blokeerisid tundmatud relvastatud inimesed. UNIAN-i teatel saabus lennuväljale umbes 15 sõjaväeveokit.

Mõnedel andmetel on sõjaväelaste ülesanne mitte lasta Krimmi Ukraina jõustruktuuride esindajaid, eelkõige siseministrit Arsen Avakovit ja Ukraina julgeolekuteenistuse (SBU) juhti Valentõn Nalõvaitšenkot.