„Ma pöördun Ukraina territooriumil paikneva Venemaa Musta mere laevastiku sõjalise juhtkonna poole nõudmisega – kõik sõjaväelased peavad viibima selle territooriumi piirides, mis on kindlaks määratud allkirjastatud lepinguga. Sõjaväelaste igasugust liikumist, iseäranis relvastatult, selle territooriumi piiridest väljaspool hindame me sõjalise agressioonina,“ ütles Turtšõnov UNIAN-i vahendusel.

Turtšõnov lisas, et Ukraina pöördub Vene Föderatsiooni juhtkonna poole meeldetuletusega, et Venemaa on Ukraina territoriaalse terviklikkuse garant.

Turtšõnov teatas, et andis korralduse meetmete tarvituselevõtuks kodanike kaitsmiseks Krimmis ning öösel hõivatud administratiivhoonete vabastamiseks.

„Võtta tarvitusele kõik meetmed kodanike kaitsmiseks ning hõivamises süüdi olevate isikute karistamiseks vastavalt seadusandlusele ning hoonete blokeeringu alt vabastamiseks. Kõiki ukrainlasi kutsutakse üles säilitama rahu ning patrioote kaitsma administratiivhooneid provokaatorite ja äärmuslaste eest. Igasuguseid katseid hõivata administratiivhooneid hinnatakse kuriteoks Ukraina riigi vastu,“ ütles Turtšõnov neljapäeval parlamendi plenaaristungil, vahendab Interfax-Ukraina.