„Režiim alustas avalikku lahingutegevust rahva vastu. Maidani aktivistidega on saadetud arveid õiendama jõuüksused ja relvastatud „tituškad“. Kiievis tapetute arv ulatub kümneteni, vigastatute oma sadadeni... Täites kogukonna tahet, võtab Lvivi oblastinõukogu täitevkomitee-rahvaraada endale kogu vastutuse piirkonna ja kodanike eest,“ öeldakse avalduses Interfax Ukraina vahendusel.

Oblastinõukogu teatel on täitevkomitee koosseisus rahvasaadikud, Maidani omakaitse esindajad, ühiskonnategelased ja õpetlased. Täitevkomiteed juhib Lvivi oblastinõukogu esimees Petro Kolodi.

Dokumendis on öeldud, et täitevkomitee allutab endale kõik täitevvõimuorganid oblasti territooriumil ning pöördub kõigi riigiteenistujate ja kodanike poole üleskutsega täita täitevkomitee esimehe Petro Kolodi alla kirjutatud otsuseid ja korraldusi.

Dokumendis rõhutatakse, et täitevkomitee peamine ülesanne on elutegevuse ja õiguskorra kaitse oblasti territooriumil ning abi andmine aktivistide Kiievisse saatmisel ja Maidanile kaasaaitamine.

„Legitiimseteks võimuorganiteks Lvivimaal jäävad üldrahvalikult valitud kohalikud nõukogud ja nende moodustatud täitevkomiteed. Enamik miilitsa rajooniosakondi oblastis on juba teatanud üleminekust ukraina rahva poolele ja allumisest Lvivi oblastinõukogule,“ öeldakse avalduses.