PPA Facebooki lehel asuvat üleskutset "Ei rumalale joomismängule" on kella 14 seisuga jagatud juba 1380 korda.

Eestlaste seas on Facebookis asunud levima joomismäng, mis on Suurbritannias The Independenti andmetel viinud veebruari algusest surma juba viis noort meest.

Kaks neist olid iirlased ning kolm inglased, vanuses 19-29. Ühe puhul sai saatuslikuks kaks pinti džinni, ühel kolmveerand liitrit viina umbes minutiga.

Mängu algupärane nimi on NekNomination ning see sai alguse Austraaliast. Osalemine võib olla vabatahtlik, kuid reeglina käib mäng läbi nn väljakutse esitamise. Sisuliselt tuleb mängus osalemiseks juua võimalikult ruttu ära tavalisest suurem kogus alkoholi, see üles filmida, netti riputada ja esitada sama väljakutse nimeliselt paarile sõbrale. Kes väljakutset vastu ei võta, jääb häbisse või võlgu.

Kergem versioon mängust seisneb pudelitäie õlle ärajoomises, karmim aga esitab ülesandeks kummutada alla suur kogus kanget alkoholi - Eestis enamasti viina.

Eesti alkoholi tarvitamise alase teadlikkuse portaali Alkoinfo kohaselt ei tohi mehed juua üle nelja ning naised üle kahe alkoholiühiku päevas. Päevaseid koguseid ei tohi pikema aja vältel nii-öelda tallele panna, et need siis suurema peo käigus korraga ära juua. Kõrge riskiga tervist kahjustav alkoholi tarvitamine ehk alkoholi tarvitamine kogustes, mis kahjustab inimese vaimset või füüsilist tervist ja millega võib kaasneda ka sotsiaalsete probleemide teke, algab meestel 100 ja naistel 60 grammist puhtast alkoholist.