Ameerika ühele mõjukaimale ajalehele The New York Times saadetud avalduses väidab Allen, et kogu ahistamisjutu taga on tema endine abikaasa Mia Farrow, kes kasutab nende ühiselt adopteeritud tütart kättemaksus ära.

„Mitte et mul oleks kahtlusi selles, et Dylan on hakanud uskuma, et teda on ahistatud,“ kirjutas Allen, „aga kui seitsmeaastasest saadik on haavatavat last ema poolt õpetatud oma isa vihkama, kuna viimane on koletis ja teda ahistanud, on see siis tõesti nii mõeldamatu, et pärast mitmete aastate pikkust mõjutamist, on pilt, mille ta minust lõi, võimust võtnud?“

„Muidugi ma ei ole Dylanit kuritarvitanud. Ma armastasin teda ja ma loodan, et ühel päeval ta taipab, kuidas teda on petetud,“ lisas Allen avalduses.

Eelmisel nädalal süüdistas Alleni tütar Dylan samuti The New York Timesi veergudel, et isa kasutas teda lapsena mitmel korral seksuaalselt ära ning tekitas talle sellega hulgaliselt psühholoogilisi probleeme.

„Kui ma olin 7-aastane, siis võttis isa mul käest kinni, viis pööningulaadsesse hämarasse ruumi, käskis kõhuli lebada ja venna mängurongiga mängida. Seejärel kasutas ta mind seksuaalselt ära,” kirjeldas Farrow.

„Ma vihkasin seda, kui ta oma pöidla mulle suhu toppis, vihkasin seda, kui pidin temaga linade vahele pugema ja seda, kuidas ta mulle oma pea sülle pani ning hingeldas. Püüdsin ta eest peituda, kuid ta leidis mu alati üles.”

Eelmisel kuul süüdistas ka Alleni poeg Ronan Farrow, et isa on lapsepilastaja.

Sellegipoolest ei ole tegemist mingi uue süüdistusega, kuulus filmirežissöör on ka varasemalt väidetava pilastamisjuhtumi tõttu kohtupinki nühkinud. Kuigi kohus pole Allenit kordagi süüdi tunnistanud, sai kaksteist aastat Alleniga abielus olnud Mia Farrow endale nende kolme ühise lapse hooldusõiguse.