Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur ütles Delfile, et ühe poisi tervislik seisund on sedavõrd raske, et ta ei ole võimeline suhtlema.

“Üks poiss on endiselt väga raskes seisundis meie haigla intensiivravi osakonnas," kinnitas kommunikatsioonispetsialist.

Amur lisas, et teine poiss viidi intensiivravi osakonnast lasteosakonda, kuid tema täpset seisundit kommenteerida ei saanud.

Politsei soovib poistega juhtunust rääkida

Alaealised noored leiti esmaspäeval Pärnu linna erinevaist paigust, ühe leidis politseipatrull ning teisest teatas politseile kiirabi.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles Delfile, et kui alaealiste seisund paraneb, soovib politsei nendega tõenäoliselt rääkida.

Tammelehe sõnul ei ole veel võimalik öelda, kas välgumihkligaasi sissehingamine oli organiseeritud tegevus ja kas kaks poissi tundsid üksteist. "Ei sooviks praegusel hetkel spekuleerima hakata," ütles Tammeleht.

Lääne ringkonnaprokuratuur juhtimisel on alustanud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamise ettevaatamatusest.