Umbes 74 protsenti küsitletuist usub, et troonipärilusreas kolmandal kohal olev George tõuseb kuningaks, näitasid ajalehes Sunday Telegraph avaldatud uuringufirma ComRes küsitluse tulemused, vagendab BNS.

Briti ajaloos on valitsejanime George kandnud kuus monarhi. Viimati oli riigil George'i nime kandev kuningas aastatel 1936-1952, kui riigipeaks oli Elizabeth II isa George VI.

Prints George'ist ei pruugi troonile tõustes siiski saada George VII, sest spekulatsioonide kohaselt võib praegune troonipärija prints Charles endale selle valitsejanimeks võtta.

Uuring näitab usalduse kasvu kuningliku perekonna suhtes: ComRes leidis 2011. aastal, et monarhia kestmist veel vähemalt 50 aastat usub 57 protsenti brittidest.

Viimase uuringu kohaselt arvab vaid üheksa protsenti, et Suurbritannia hülgab monarhia ja saab vabariigiks enne, kui George troonile peaks tõusma.

George Alexander Louis on prints Williami ja hertsoginna Catherine'i esiklaps. Selle paari uhke laulatus 2011. aastal aitas uuendada brittide kiindumust monarhiasse, mida 20. sajandi lõpupoole varjutasid mitmed skandaalid.

Umbes 66 protsenti küsitletuist on seisukohal, et Suurbritanniale tuleb monarhia kasuks, ning vaid 17 protsenti sooviks sellest loobuda.

Populaarseim kuningliku perekonna liige on 87-aastane kuninganna Elizabeth II, keda peab oma lemmikuks 26 protsenti brittidest.

Kuninganna järel hoidis teist kohta troonipärilusjärjekorras teine - prints William. Järgnesid tema noorem vend Harry ja glamuurne Catherine, endine Kate Middleton.

Vaid neli protsenti uuringus osalenuist pidas oma soosikuks prints Charlesi, kelle mainet on kahjustas avalik lahkuminek Dianast ja liigne sekkumine valitsuse tegemistesse.

Kuningliku perekonna peale iga aasta kuluvat 36,1 miljonit naela ehk 41,8 miljonit eurot maksumaksja raha pidas mõistlikuks 43 protsenti vastanuist ja vastupidisel arvamusel oli 40 protsenti.

ComRes küsitles 24. ja 25. juulil 2005 täisealist britti.