Lõunanaabrite lätlaste pealinna kimbutavad juba mitmendat päeva tugevad paduvihmad.Neljapäeval ja reedel ujutas Riia üle tugev paduvihm: mitmed tänavad jäid vee alla ja tekitasid autojuhtidele, linnatranspordile ning jalakäijatele tohutult ebameeldivusi, kirjutas Läti Delfi.

Ilmajaama andmetel jõuab täna õhtul Lätti ka rajutuul, mis võib samuti mitmel pool pahandust teha.

USA: ohtlik kuumalaine ja maastikupõleng

Mitmel pool Ameerika Ühendriikides, sealhulgas New Yorgis, Bostonis ja Philadelphias ulatub õhutemperatuur lähipäevil 35-40 soojakraadini. Juba on kuumarabandusse surnud vähemalt kaks inimest, vahendas NBC News.

Kui kuum on ilm ka Alabama, Missouri, Arkansas, Georgia, Illinois, Lõuna-Carolina ja Mississippi osariigis, siis California lõunaosas lõõmab juba mitmendat päeva maastikupõleng, mis on sundinud tuhandeid inimesi oma kodudest põgenema.

USA metsaameti kõneisik Carol Jandrall ütles neljapäeval, et evakueerimiskorraldus hõlmab umbes 2200 majapidamist ja 6000 inimest.
Maastikupõleng puhkes esmaspäeval.

Tulekahjuga võitlevad ligi 3000 tuletõrjujat ja 25 kustutuslennukit.

Soome: ootamatu tuisk tegi maa valgeks

Esmaspäeva õhtupoolikul sai osa Lapimaast ootamatu vaatepildi osaliseks, kui temperatuur langes keset kesksuvist päeva üllatuslikult alla nulli ning algas lume- ja lörtsisadu.

Juulikuine lumesadu pole Lapimaal siiski midagi haruldast, kuna öökülm ja lumesadu on kõrgtundrates ka kesksuvel üsna tavaline. Ja kui lund ei sajagi, siis lörtsi ja rahet tuleb taevast ikka