Eile kella 20 paiku anti kahel korral häirekeskuse lääne keskusele teada, et Pärnu jõel on kaater, millega reisib arvatavasti alkoholijoobes seltskond. Kui esimese kõne teinud kodanikud nägid silmnähtavalt purjus seltskonda Pärnu jõel sõudebaasi ujuvkai juures, siis teises kõnes täpsustati, et alusel olev seltskond on riided seljast võtnud ja kutsub kaldal olnud lapsi pardale, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.
 
Kesklinna silla juures peeti kontrolliks kinni kaater, mille roolis olnud 30-aastase mehe joobeks mõõdeti kohapeal rohkem, kui on veeteel liiklemisel lubatud. Joobe tuvastamiseks toimetati mees kõigepealt politseijaoskonda, kus ta tuvastamisest keeldus. Seejärel viidi kaatrijuht haiglasse vereproovi tegemiseks. Kuraasika juhi teekond lõppes peale mitmekordset joobetuvastamisest keeldumist kainestusmajas ja sõiduk pukseeriti Pärnu Vallikääru sadamasse.
 
Kaatrit juhtinud mehe suhtes on alustatud menetlust meresõiduohutusseaduse paragrahvide alusel, mis käsitlevad veesõiduki juhtimist joobeseisundis ja kõrvalehoidmist joobeseisundit tuvastavast läbivaatusest. Mõlemad paragrahvid näevad ette karistusena rahatrahvi kuni 300 trahviühikut.
 
Politsei tuletab meelde, et kuigi väikeses koguses alkoholi tarvitanuna võib vee peal alust juhtida, siis ei soovita nad seda kellelgi teha. Lisaks sellele tuleb kindlasti pöörata tähelepanu turvavarustuse olemasolule ja kasutamisele.