Lonnie Snowdeni sõnul sooviks poeg ka seda, et ta ei saaks vaikimiskäsku.

Telekanali andmetel tahab mees esitada läbi oma advokaadi USA justiitsministeeriumile ja peaprokurör Eric Holderile taotlust nende tingimustega nõustumiseks.

"Ma ei soovi teda ohtu seada, kuid mind panevad muretsema inimesed, kes teda ümbritsevad. Ta on rikkunud USA seadust, aga ma ei usu, et ta on reetnud [selle riigi] inimesi," rääkis lekitaja isa.

Oluline oleks siiski mainida, et Lonnie Snowden rääkis viimati oma pojaga aprillis. Mees usub samuti, et tema poeg on hetkel Wikileaks poolt manipuleeritud.

"Wikileaks - kui te olete tutvunud selle minevikuga, siis teate, et nad ei lähtu just Ameerika Ühendriikide põhiseadusest. [Nende eesmärk] on lihtsalt väljastada nii palju [salastatud] teavet kui võimalik," arvab Lonnie Snowden.

Edward Snowden sai tuntuks juuni alguses, kui lekitas ajalehtedele Guardian ja Washington Post hulgaliselt informatsiooni, et Ühendriikides kuulatakse salaja pealt miljoneid telefonikõnesid ning sealsed eriteenistused käivitasid 2007. aastal ülisalajase programmi PRISM, mis tagab neile juurdepääsu üheksa suure IT-firma serverite andmetele.

USA kuulutas ta mõne päeva eest rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja tühistas tema passi. Ajakirjanduse andmetel pakub Snowdenile asüüli tõenäoliselt Ecuador või Venezuela, praegu viibib lekitaja Venemaa president Vladimir Putini andmetel Moskva lennujaama transiittsoonis.