Assange ütles telekanalile Sky News, et tema, teised ajakirjanikud ning kodanikuõiguste eest võitlejad on kaua kurtnud salajase jälgimise üle internetis. "On rahuldustpakkuv näha nii selget tõestusmaterjali," lausus ta.

WikiLeaksi asutaja hinnangul on Snowden raskes olukorras. Ta ärgitas riike lekitajale asüülipakkumist tegema. "Riigid peavad teda toetama. Kõik inimesed peaksid pöörduma kohalike poliitikute poole, avaldama survet ja nõudma, et nende riik pakuks Snowdenile asüüli," rääkis Assange.

Tema sõnul näitab lähitulevik missugused riigid kaitsevad siiralt inimõigusi ning inimeste privaatsust ning missugused riigid kardavad Ühendriike.

Assange ütles USA telekanalile CNN, et Snowden peaks varju otsima Ladina-Ameerikas. "See piirkond on viimase kümne aasta jooksul näidanud, et teeb inimõiguste kaitsmise alal suuri edusamme. Lisaks on Ladina-Ameerika riikidel pagulaspoliitikas pikad traditsioonid," lisas ta.

Snowden lekitas möödunud nädalal ajakirjandusse informatsiooni, et USA-s kuulatakse salaja pealt miljoneid telefonikõnesid ning sealsed eriteenistused käivitasid 2007. aastal ülisalajase programmi PRISM, mis tagab neile juurdepääsu üheksa suure IT-firma serverite andmetele, vahendas AFP BNS-i vahendusel.

Snowden töötas neli aastat NSA-s erinevate tarnijate nagu Dell ja Booz Allen Hamilton töövõtjana. "Minu ainsaks motiiviks on informeerida avalikkust sellest, mida tehakse nende nimel ja mida tehakse nende vastu," ütles Snowden.