Vaatamata paljudele tervisliku toitumise kampaaniatele ei mõista paljud lapsed endiselt, mida nende toit sisaldab või kust see tuleb, selgub Briti toitumisfondi (BNF) uuringust, vahendab Daily Telegraph.

27 500 Briti lapse küsitlusest selgus, et ligi kolmandik algkooliõpilastest arvab, et juustu saadakse taimedest ning ligi viiendik alla 11-aastastest arvab, et kana on kalapulkade peamine koostisosa.

Lisaks sellele leiti, et viiendik lastest ei ole kunagi ühtegi farmi külastanud.

BNF-i esindaja Roy Ballami sõnul tuleb ülekaalulisuse vohamise ajastul palju rohkem ära teha lastele taas selgeks tegemiseks, kust toit tuleb ning mis asjad on toitumine ja toiduvalmistamine, et nad kasvaksid üles täielikumate teadmistega selle kohta, kuidas toit nendeni jõuab ning mis on tervislik toitumine ja elustiil.

Kui toidu päritolu kohta võib valitseda segadus, siis üle kolmveerandi algkoolilastest ja ligi 90 protsenti põhi- ja keskkooliõpilastest olid teadlikud, et peaksid sööma viis portsjonit puu- ja juurvilja päevas.

Kaks kolmandikku algkoolilastest ning 81 protsenti põhi- ja keskkooliõpilastest tunnistasid aga, et söövad päevas neli või vähem portsjonit.

Ametlike juhiste järgi peaks nädalas sööma ka vähemalt kaks portsjonit kala.

16 protsenti algkoolilastest ei söö kala aga kunagi ning soovitatud koguse kala sööb vaid üks kuuendik 5-16-aastastest.

Professor Judy Buttriss ütles seda kommenteerides, et algkoolilapsed toituvad paremini kui puberteediealised, mille põhjus võib olla see, et vanemad kaotavad laste vanemaks saades nende üle kontrolli.

Umbes kolmandik teismelistest ei söö hommikuti, tõi Buttriss esile.

Uuringus leiti veel, et ümmarguselt kümnendik lastest ei tee kodus kunagi süüa, kuigi kolm neljandikku tahaks rohkem süüa teha.