Juss
22.05.2013 07:29
Kus on loogika? Paljud tuntud suurärimehed ja avaliku elu tegelased on ikka riiki petnud mitmete kümnete miljonitega. Miks sellistel asjadel lastakse juhtuda?

Csass
22.05.2013 08:29
Kui Eestis arestitakse arve, pole võlgnikul sisuliselt võimalust legaalselt tööl käia. Isegi seaduses ettenähtud elatusmiinimumi peaks täituri käest lunima, samas see summa ei võimalda ellu jääda.

Eestis on 100 000 kontot arestitud? Palju on Eestis üldse töötajaid? Lahutage nüüd avaliku sektori palgalised. Circa 400 000 inimest, kes riiki toidavad. Neist veerandil on konto arestitud? See on ju katastroof! Sellega mittetegelemine tähendab sunnitud ümbrikupalku või riigist lahkumist, mis vähendab ka riigi tulusid. Kas see ongi eesmärk: Eesti ilma inimesteta?

Oehh
22.05.2013 07:30
Vaatame seda võlaasja ka laiemas plaanis. Näiteks eluasemelaenud. 22 aastat tagasi said pered kollaste kaartidega oma eluaseme nii-öelda erastada. Nüüd on lapsed täiskasvanud, tahavad oma pere luua ja seepärast võtavadki pikapeale tasumiseks pangalaenu. Häbiväärne käitumine pankade poolt oli suurenenud nõudluse tekkides ülehinnata ostetavaid elamispindasid. Tavaliste Mustamäe kahetoaliste korterite väärtuseks hinnati ikka alates 1,5 miljonit. Öeldi "võta või jäta", aga veel rohkem jäeti ütlemata.

Masu pankasid ei morjenda, varasid ümber ei hinnata, amortisatsiooni ei arvestata, kokkuleppelisi lepingute muudatusi ei tehta. Selle asemel loodi uus repressiivarmee julianuste ja kohtutäiturite näol. Paistab, et riik pooldab igati nende töömeetodeid ning nuumab välismaa panku oma rahva verega.

Mina olen 100 %-i kindel, et suurem osa võlgnikest ihkab oma võlast vabaks saada. Vastupidiselt Toompea arvamusele, on pätte ja sulisid ikka äärmiselt vähe. Riik peaks mitte rahaliselt, aga seadusandluse kaudu natukenegi aitama elu hammasrataste vahele jäänuid. See olukord on ju riigi enda poolt tekitatud.

Hele
22.05.2013 07:11
Vähemalt ei ole karta, et kohtutäiturid vaeseks jääks. Nendele tööd ja sissetulekut jagub. Nemad oskavad ka sealt võtta, kust mitte midagi võtta ei ole. Ei, ma ei poolda võlgu olemist, aga mitte kõik ei ole võlglased omal süül.

Twitter

Allar Tankler ‏@tankler
Kas menetluskulu raames nõutakse välja ka Haigekassa kulu, mida seadusrikkumisega põhjustatu meditsiiniline menetlemine tekitas? #laulasmaakoerapidaja

graafik ‏@graafik
Ain Valdmann kommunaalametist jagab uusi asfaldiaukude remondi tähtaegu: 1. septembriks on tööd enam-vähem ühelpool. #mitmekihiauk

Olav Osolin ‏@osokas
Riik võiks Twitteris säutsumist laiemalt toetada. Praegu saab säutsujatest vaid Toomas Hendrik Ilves riiklikku toetust, aga ülejäänud?

Tunguuz ibn Tunguuz ‏@tunguuz
@osokas Sul on riigist naljakas ettekujutus. Enamikel riigitöötajatel, otse vastupidi, on vallandamise ähvardusel keelatud lõugu lõksutada.