Häirekeskus sai täna kell 9.09 teate, et Haabneemes Kaluri teel on koer settekaevu kukkunud. Kohapeal selgus, et suures, 20-meetrise läbimõõduga settebasseinis on ka inimene löga sisse vajunud, teatas Põhja-päästekeskus.

Mees oli oma koera päästma läinud, arvates, et osaliselt taimi täis kasvanud pind teda kannab, kuid vajus läbi ega pääsenud enam ise välja. Mees hoidis ennast pinnal, rippudes koera rihma abil basseini betoonserva piirde küljes, ning hüüdis appi. Basseini betoonserv on ligi kaks meetrit kõrge ning iseseisvalt on sealt pea võimatu välja saada.

Kohale jõudnud päästjad aitasid esmalt redeli abil basseinist välja mehe ning seejärel aidati välja ka keset basseini rohupuhmaste peal seisnud koer. Nii koer kui tema peremees olid märjad ja mudased, kuid kumbki meditsiinilist abi ei vajanud ning nad läksid koju sooja.

Päästeamet tuletab meelde, et settekaevud, veehoidlad või muud reservuaarid peavad olema piiratud ja tähistatud selliselt, et need inimestele ohtlikuks ei osutuks.

Kõikvõimalikud kaevud peavad olema selliselt kaetud ja tähistatud, et inimesed või loomad neisse sisse ei kukuks. Tänane õnnetus näitas, et vaba juurdepääsuga lahtised reservuaarid on ääretult ohtlikud. Sinna võivad sisse kukkuda nii ringi jooksvad loomad kui mängivad lapsed ja õnnetu juhuse tõttu ka täiskasvanud inimesed. Selliste objektide ohutuse eest vastutab omanik.