Malawi valitsuse teatel näib staar uskuvat, et on ära teeninud parema kohtlemise kui teised kuulsustest külalised. Valitsus süüdistas Madonnat tema heategevusfondi panuse ületähtsustamises ning soovitas Madonnal muusikategemisele keskenduda, vahendab BBC News.

Väidetavalt pahandas Madonnat see, et Malawist lahkumisel võeti temalt ja tema kaaskonnalt ära VIP-staatus ning nad pidid lennujaamas koos teiste reisijatega järjekorras seisma ja turvatöötajad otsisid nad läbi.

Malawi presidendi Joyce Banda kantselei kolmapäevases karmisõnalises avalduses süüdistatakse Madonnat soovis aheldada Malawi igaveseks tänulikkuse kohustuse külge.

„Loomulikult on Madonna kuulus rahvusvaheline muusik. Aga see ei kehtesta tema riiklikuks vastuvõtmiseks määratud kohustusi ühelegi valitsusele, kelle territooriumile Madonna satub, sealhulgas Malawile. Selline kohtlemine, isegi kui ta on selle ära teeninud, on vaba valik, mitte kohustus,“ öeldakse avalduses.

Avalduses süüdistatakse Madonnat, et ta on muusik, kes mõtleb meeleheitlikult, et peab saavutama tunnustuse riigiametnikke türanniseerides, selle asemel, et esitada sündsat muusikat laval.

„Paljude asjade hulgas, mida Madonna kiiresti õppima peab, on sündsustunne rääkida tõtt,“ lisatakse avalduses. „Rääkida kogu maailmale, et ta ehitab Malawisse koole, kui ta on tegelikult kaasa aidanud ainult klassiruumide ehitamisele, ei ole kohane sellise inimese maneeridele, kes arvab, et on ära teeninud riikliku suursugususega austamise.“

Eelmisel nädalal külastas Madonna Malawis kümmet algkooli, mille tema heategevusorganisatsioon väidab end olevat ehitanud.

Malawi haridusminister Eunice Kezembe ütles aga BBC-le, et Madonna ehitab vaid üksikuid klassiruume, mitte terveid koole.