Uudisteagentuuri CNN analüütik ja eruohvitser James Marks arvab, et kui Põhja-Korea otsustaks lõunanaabrit rünnata, saadaks see kõigepealt raketid demilitariseeritud tsoonile Souli lõunaosas.

Marksi hinnangul saadaks Põhja-Korea samal hetkel teele veel mitu raketti, mis tabaksid erinevaid sihtmärke Lõuna-Koreas.

Raketid saadetakse rünnaku korral teele riigi põhjaosas asuvatest mägedest, mistõttu oleks Lõuna-Koreal neid väga raske avastada enne, kui need käivitatakse.

Järgmisena annaks Kim Jong-un käsu mobiliseerida allveelaevade meeskonnad ja saadaks need mõlemale poole Lõuna-Korea rannikut.

Lõuna-Korea üritaks samal ajal aga jälitada põhjanaabri tulistatud rakette ning laseks need võimaluse korral alla.

Liitlasvägede kiire vastulöök

Ameerika Ühendriigid ja Lõuna-Korea alustaks ühist vasturünnakut. Marksi hinnangul aktiveeriks USA kõigepealt kõik Lõuna-Korea ja Jaapani baasides olevad lennuväed ja annaks neile käsu Korea Rahvademokraatlikut Vabariiki rünnata. Marks arvab, et liitlasväed võtaks Põhja-Korea õhuruumi kiiresti enda kontrolli alla.

Seejärel võtaksid USA ja Lõuna-Korea konkreetseid samme, et takistada sotsialistliku riigi sõjalist tegevust, näiteks lõigataks läbi Põhja-Korea sidekanalid ja takistataks vägede liikumist, hävitades sildu ja teid.

Aina teravnevad pinged

Viimastel nädalatel on pinged kahe riigi vahel uude haripunkti tõusnud. Sel nädalal paigutas Põhja-Korea kaks keskmaaraketti Korea poolsaare idarannikule.

Väidetavalt on tegemist seni testimata Musudan rakettidega, mille tegevusraadius on umbes 3000 kilomeetrit. Rakettide ulatusse jäävad Jaapan ning USA-le kuuluvad Guami saared.

Neljapäeval teatas Põhja-Korea otsusest taaskäivitada Yongbyoni tuumarajatis, mille sulgemise kohustuse Põhja-Korea võttis endale 2007. aastal kuuepoolsetel kõnelustel.

Eelmisel nädalal kuulutas riik välja sõjaseisukorra ja lubas anda USA pihta peagi "halastamatu tuumarünnaku".

Ühendriikide välisminister John Kerry mõistis teisipäeval hukka Põhja-Korea viimased ähvardused ja kinnitas, et USA kavatseb ennast ja kõiki oma liitlasi regioonis otsustavalt kaitsta.

"Las ma väljendun nüüd selgelt - USA kaitseb otsustavalt ennast ja meie liitlast Lõuna-Koread, samuti kõiki teisi liitlasi regioonis," teatas Kerry.