Maduro sõnul leidsid Vene eksperdid, et palsameerimine ei ole ilmselt võimalik, sest surnukeha ei valmistatud õigel ajal vajalikul moel ette ja nüüd oleks asi väga keeruline, vahendab BBC News.

Maduro, kes kandideerib 14. aprillil toimuvatel valimistel presidendiks, kommenteeris kadunud presidendi palsameerimist oma kõnes.

„Vene ja Saksa teadlased saabusid Chávezit palsameerima ja nad räägivad meile, et see on väga keeruline, sest protsessi oleks pidanud alustama varem, viivitamatult, ja nüüd ei ole see võimalik. Protsess on käimas ja see on keeruline,“ ütles Maduro rahvale.

Enne seda ütles presidendi kohusetäitja, et avastati vandenõu opositsiooni presidendikandidaadi Henrique Caprilese tapmiseks. Maduro sõnul kindlustab valitsus oponendile politsei kaitse.

„Plaani on seostatud Roger Noriega ja Otto Reichi rühmitusega Ühendriikides opositsiooni presidendikandidaadi elu kallale kippumiseks,“ ütles Maduro.

Varem sel nädalal teatasid Venezuela võimud, et uurivad kahtlustusi, mille järgi mõrvasid Chávezi välisagentuurid.

Naftaminister Rafael Ramírez ütles BBC-le, et Chávezi surmas on süüdi USA ja Iisrael. Ramírez väljendas lootust, et erikomisjon leiab selle kohta ka tõendeid. Naftaminister ütles ka, et tal ei ole kahtlust, et Chávezi surm oli vaenulik akt ja sarnane Yasser Arafati surmaga.