"Homoseksuaalid peaksid istuma istungitesaalis tagareas, võib-olla isegi vaheseina taga, aga mitte eespool," märkis Wałęsa reedel usutluses telekanalile TVN24, vahendab BNS

Kunagine riigipea kommenteeris hiljutisi parlamendidebatte hetero- ja homopaaride kooselu seadustamiseks, rõhutades: "Vähemus ei saa enamusele oma tahet peale suruda".

"Nad peavad teadma, et on vähemuses ning neil tuleb vastavalt sellele kohanduda," ütles tõsiusklik katoliiklane, lisades, et poleks hääletanud Euroopa ainsa transseksusaalse parlamendiliikme Anna Grodzka poolt, kelle Palikoti liikumine esitas jaanuaris parlamendi asespiikriks.

"Mulle meeldib Lech Wałęsa, sest kui poleks olnud teda, siis me teiega siin praegu ei istuks," kommenteeris tema sõnavõttu Robert Biedroń, kellest sai 2011. aastal Poola esimene avalikult homoseksuaalne parlamendiliige. "Ent tema europarlamendi saadikust poeg Jaroslaw peaks talle üht-teist selgitama - muu hulgas näiteks ka vabaabielude ja kunstliku viljastamise kohta."

Valitsev paremtsentristlik Kodanikeplatvorm pole veel kujundanud ühtset seisukohta vabaabielude seadustamise ja kunstliku viljastamise riigipoolse rahastamise kohta.