47-aastane demokraat Jackson astus novembris tagasi, olles enne tunnistanud, et tal on bipolaarne meeleoluhäire. „Ma ei esita oma käitumisele mingeid vabandusi ja aktsepteerin täielikult oma vastutust ebaõigete otsuste ja vigade eest, mida ma olen teinud,“ ütles Jackson oma avalduses BBC Newsi vahendusel.

Prokuratuuri teatel kasutas Jackson aastatel 2007-2009 valimiskampaania fondi annetatud raha 43 350 dollarit maksnud kullatud käekella Rolex ostmiseks. 5150 dollarit kulus karusnahast keepidele ja parkadele ning 9588 laste mööblile.

Muude soetatud esemete hulgas on kaks Michael Jacksoni mütsi, Michael Jacksoni ja Eddie Van Haleni kitarrid, kaheksa muud Michael Jacksoni mälestuseset, neli Bruce Lee mälestuseset ning USA presidentide autogrammidega jalgpall.

Samuti süüdistatakse Jacksonit 28 500 dollari väärtuses kingituste ja laenude deklareerimata jätmises USA kongressi esindajatekojas, mille liige ta on olnud alates 1995. aastast.

Chicago kodanikuõiguste eest võitleja reverend Jesse Jacksoni poega võib oodata maksimaalselt viieaastane vanglakaristus, tema naist aga kuni kolmeaastane vangistus.

Lisaks sellele võib Jacksonit oodata trahv kuni 250 000 dollarit ning võimud võivad konfiskeerida ka pettuse teel saadud esemed enam kui 60 000 dollari väärtuses.