Kohustuste näide!
08.02.2013 07:30
Kui majaomanikul on katuselt lumi ajamata ja sealt purikas pähe kukub – kes vastutab?
Kui üürnikul on üür maksmata ja omanikul pole raha, et katuselt lumelükkamine tellida, ja üürnikule kukub purikas pähe – kes vastutab?
Mille eest vastutab üürnik?

Eks pätid
08.02.2013 07:08
... leiavad ikka põhjenduse, miks mitte maksta. Ja Pealtnägija pole selles mitte süüdi. Vastupidi – tänu sellele saatele on hakatud liigutama ja küll tuleb aeg, kus selliste pahatahtlike võlglaste väljatõstmiseks piisab kolme kuu võlast ...

Peeter
08.02.2013 07:26
Ma olen kindel, et Eesti seadused on tehtud meelega võimalikult segasteks, et advokaadibüroodel ja kohtutel palju tööd oleks. Kõik üürnikke ja kaasomandivaidlusi puudutavad seadused on mitmeti tõlgendatavad, andes kindlasti kohtusse pöördumise puhul tööd kolmele kohtu astmele.

Pelle
08.02.2013 08:02
Puuküürnike arv on kasvanud peale “Pealtnägija” saadet ca 75%. See on alles algus.

seadusekuulekas
08.02.2013 08:51
Kui tavakodanik elektri eest ei maksa, keeratakse "kraan kinni" – kas üürnik on mingi eristaatus?! Mina küll ei maksaks üürniku tasumata kommunaale, selleks ei jätkuks rahagi – küll siis (ehk) välja kolivad.

Ja nii juba 10 aastat
08.02.2013 09:17
Aga mida on teha uuel omanikul siis, kui korteris on tüübi asjad, tüüp ise korteris ei ela, elektrit ja vett ei kuluta ja tüübil üürilepingut ei ole. Korter on lukus ja võtmed on ainult tüübil. Kui tüübiga saab kontakti ja nõuda tal korteri vabastamist, siis tüüp ähvardab lasta su ära koristada.

Njah.
08.02.2013 09:56
Kui oled püstirikas, kodutu või kriminaal, võid teha kõike.
Kui oled seaduskuulekas piiripealse palgaga töörügaja, pead andma kõigile nii palju, kui nõutakse.

Nii ongi.

aus üürnik... praeguseni
08.02.2013 10:06
Tegelikult on nii, et hakkasin ka mõtlema, kas ikka tasub omanikule seda raha peale maksta, et korter temale kuulub... Maksan kommid ja kogu lugu, sest selle kolme aasta jooksul pole ma seda omanikku kordagi näinud ja kogu korteri hoolduskulud, rikked ja remont on tulnud omast taskust välja käia. Kui jätaks paar kuud maksmata, ei tea, kas annab näole, et saaks talle kviitungid edastada. Peab proovima.

töllmokk
08.02.2013 10:30
Vanasti sai üürilepingusse panna ka vastava punkti üürniku tagatiste ja tagatisvara realiseerimise kohta. Kas see oleks tänapäeval inimõiguste rikkumine?

vaene rott
08.02.2013 10:45
Nii tore on lugeda kuidas ärrrad Rikkad Mölakad siin uluvad. Ah, et ei saagi vaest inimest päevapealt kuuse alla kupatada? Tore!

Juss
08.02.2013 13:00
Üürisuhe põhineb kahepoolsel lepingul ja selle täitmisel.
Kui keeldutakse makseid tasumast ja elamispinda vabastamast pole üürilepinguga enam mingit pistmist. Sellisel juhul on tegemist juba omavolilise elamispinna hõivamisega.
Õigus elamispinnale!!!! Tule taevas appi, ega eraomanik pea lahendama seda probleemi ja maksma kinni kellegi eluasemekulusid.

Twitter

Arto Aas @ ‏ArtoAas
ööistungid ongi tüütud :) Aga vähemalt võideldakse õige asja eest ja kohvikus ei nori purjus tüübid tüli...

Taavi Rõivas @ ‏TaaviRoivas
Arutasime täna EL tööministritega IT-hariduse ja oskuste väljakutseid. Põhjus lihtne – töõpuuduse taustal on IT-sektoris kval töötajate põud

Viljar Arakas @ ‏viljararakas
Tais. Nägin öösel lõvi unes ja tellisin täna ainult kohalikele mõeldud supi. Kaks lusikatäit ning siis ahmisin 20 min õhku. Personal muheles.

Kajar Kase @ ‏kajarkase
Asun kohe Tagasi kooli raames MHGs tundi andma. Praegune 12. klass oli siis, kui ma selle kooli lõpetasin, lasteaias. Õudne.

Olav Osolin @ ‏osokas
Ruhnu tahab ühineda Tallinnaga. On ikka jopskid – tasuta lendamiseks tuleks ühineda hoopis Juhan Partsiga, karu tagasisaamiseks aga Lätiga.

Rain Kooli @ ‏rainkooli
"Ivo Linna rahakott ei pea elektriarvetele vastu", Elu24. Muidugi ei pea. Püüdsin ka elektriarveid rahakotti toppida: hädavaevu kaks mahtus.

ahto lobjakas @ ‏lobjakas
"raha tagumine... vabandust, rahu tagamine."

Meelis Mandel ‏@ meelismandel
"Seda ei tee keegi enne, kui keegi on seda teinud." Jüri Teemant Stardikonverentsil Skype`i kõnede maksustamise kohta

Risto Veskioja @ ‏RistoVeskioja
Õiguskantsler (!) saab insuldi. Küsin siis avalike suhete nõunikult, et miks avalikkust ei teavitatud ja vastus on, et polnud vajadust...