Üks asi
30.01.2013 10:25
Pärisorjus Eestis ei ole ju kuhugi kadunud. See on lihtsalt nii moodne, et te ei tunne seda ära. Mõisaaeg on muutunud, nüüd on klikivalitsus ja on pangad. Te kõik olete pankade ja valitsuse orjad. Mõisnik võttis ju ainult kümnist ehk siis kümnendiku saagist. Praegu võetakse 50 protsenti palgast riigi kukrusse. Kelle põld on viletsam, elab ka praegu peeruvalgel, sest elektri ostmiseks raha ei jätku. Vaesus on praegu kindlasti kohutavam kui mõisaajal.

eneL
30.01.2013 15:05
Pärisorjus eeldab sunnismaisust. Antud ajal on sul tegelikult see, mida inimesed hinnata ei oska - vabadus. Mitte mingit müüri välismaailma ees pole ja võid vabalt liikuda mujale. Samas kogu maailmas on ilmselt tarvis maksta "kümnist", mitte ainult Eestis - millegagi peab maksma meditsiini, teedeehituse või politsei eest.

tõdemus
30.01.2013 10:16
Asi läks käest sajandivahetusel, kui sülitati sõltumatu ametnikkonna nõuetele, määrati erakondadele riigi toetus ja anti kõik KOV ja riigiasutused erakondadele lagastada. Siis kadus kompetents ja tekkis truudus.

tohoh
30.01.2013 10:29
Kas tõesti oleks ametnike võim poliitikute võimust parem? Asendada demokraatia bürokraatiaga? Poliitikud peavad mingil määral rahva tahtega arvestama, vähemalt üks kord nelja aasta tagant - valimiste perioodil. Ministeeriume, riigiasutusi ja KOV-i täitval ametnike armeel pole rahva tahtega arvestamiseks mingit kohustust, vajadust ega huvi.

tabavale
30.01.2013 16:28
See on ju ammu teada asi, et meil on juba vähemalt viis-kuus aastat "ei saa midagi teha" valitsus. Valitsus ei saanud ohjata laenubuumi, valitsus ei saanud ohjata hinnatõusu, valitsus ei saanud üleüldse midagi teha oma rahva jaoks.

No noh
30.01.2013 10:46
Riik ei võrdu parteiga. Kui kaob üks partei, ei kuku riik. Küll aga võib partei riigi hävitada.

Twitter

Lauri Tankler ‏@LauriTankler
Õpetajakiusamise video tõttu üks mõte, mis juba kaua aega mõttes on olnud, kuid mis on koolidele ja ühiskonnale täiesti uus: avatud uksed.

Olav Osolin ‏@osokas
Kui oled õpetaja ja näed koolis, et suurem poiss peksab väiksemat, siis jookse kohe õpetajate tuppa ja helista oma advokaadile.

Meelis Mandel ‏@meelismandel
Foorumi tähelepanuväärseim hetk oli Ligi tunnustus Tallinna tasuta transpordile. Huvitav, mida siit välja lugeda. Kommunikatsiooniproff, avita!