„Ma tean, et Palme mahalaskmine oli politsei vandenõu. Ma ei ütle, et ma arvan seda, ma tean seda. Mul paluti mõrv ise toime panna,“ ütles mees, kes on relvaekspert, ajalehele Aftonbladet, vahendab The Local.

Mees, keda ajaleht nimetab Johaniks, väitis, et politseinik palus tal Palme maha lasta mitu kuud enne kui ta tegelikult 1986. aasta veebruaris maha lasti.

Ettepanek mõrv toime panna tehti väidetavalt 1985. aasta detsembri keskel Stockholmis, kui Johan sõi koos paremäärmuslike vaadete poolest tuntud kõrgetasemelise politseiametnikuga õhtust.

„Meie vestluse käigus uuris minu külaline äkki, kas ta võib minult midagi küsida. Enne kui ta detailidesse laskus selle kohta, mida see puudutas, ütles ta ähvardava hääletooniga, et ma pean lubama selle kohta vaikida,“ ütles Johan Aftonbladetile. „Ma lubasin. Siis küsis ta, kas ma tahan Palme maha lasta. Ma püüdsin kogu asja välja naerda, öeldes: „Te teate väga hästi, et ma ei saa seda teha, relva järgi viiksid jäljed otse minuni.“ Mu sõber vastas, et loomulikult ei oleks see minu relv, mida kasutataks.“

Johan andis oma tunnistused ajakirjanik Gunnar Wallile, kes on kirjutanud Palme mõrvast kaks raamatut.

Kriminoloog Leif G. W. Persson ütles ajalehele, et sellised ülestunnistused pole midagi väärt ning igaüks alates torujüridest kuni restoraniomanikeni on aastate jooksul samasuguste väidetega välja tulnud.

„See on kaugelt liiga abstraktne ja hägune. Ta ei taha öelda, kes see politseinik oli. Järgmine küsimus on selge: „Mis on selle isiku nimi, kes palus sul seda teha?““ rääkis Persson Aftonbladetile. „Siis võib küsida, miks palus politseinik teda ja mida politseinik sel konkreetsel hetkel tegi.“

Palme mõrva uurimine jätkub Rootsis endiselt ja 2012. aasta detsembri lõpus võttis selle juhtimise üle detektiivsuperintendent Dag Andersson.

Palme mõrva on üles tunnistanud vähemalt 130 inimest.