Kölnis pidutsenud 25-aastane naine uimastati joogi sisse pandud ainetega ning vägistati klubist lahkudes. Naine ärkas klubi lähistel asuval pingil, kirjutab kohalik ajaleht Frankfurter Rundschau.

Kiirabi andis naisele esmaabi ja saatis ta uuringutele kohalikku haiglasse, et fikseerida võimalikud asitõendid. Ent mõlemas kohalikus katoliku haiglas keelduti naist abistamast. Haiglad olid kehtestanud sisereeglid, mis keelasid arstidel selliste patsientide abistamise, sest see oleks nende arvates abordi propageerimine.

Doktoreid, kes sisereeglit eiraksid, ootaks vallandamine, kirjutab ajaleht.

Nad keeldusid naist aitamast isegi siis, kui kiirabiarst kinnitas neile, et nad olid ohvrile juba vajalikku nõu andnud ja kirjutanud talle välja SOS-pillid, et vältida soovimatatut rasestumist.

Arstide ametiühing Marburger Bund (MB) on haiglaid tugevalt kritiseerinud ja öelnud, et nad oleksid pidanud tegema vähemalt testid, et politseil oleks võimalik välja selgitada, kes oli naise vägistanud kurjategija. Ametiühingu MB juht Rudolf Henke sõnul on juhtum harukordne ja ta oletas, et arstide ja haigla vahel on tõsised suhtlemisprobleemid.

Saksamaa arstide liit on haiglaid samuti teravalt kritiseerinud. Ka on alustatud uurimist, kas haiglad rikkusid naise abistamisest keeldudes seadust.