"Me teatame, et viisime edukalt läbi suurrünnaku vastuseks Prantsusmaa vägede ristretkele Malis," edastas äärmuslaste teadet Mauritaania internetikülg Alakhbar, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Me nõuame selle agressiooni viivitamatut peatamist," nõudsid islamistid.

Veidi hiljem kirjutas uudisteagentuur APS võimuesindajatele viidates, et kohalikku päritolu pantvangid vabastati ja vaid välismaalased on endiselt äärmuslaste käes.

Üks ründaja helistas AFP-le ja ütles, et nad on al-Qaida liitlased, kes tulid Alžeeriasse Põhja-Malist, kus Prantsusmaa alustas 11. jaanuaril islamistidele pealetungi, et peatada nende tee pealinna Bamakosse.

"Me oleme al-Qaida liikmed ja me tuleme Põhja-Malist," ütles ründaja. "Me kuulume Khaled Abul Abbasi brigaadi, mida juhib Mokhtar Belmokhtar."

Ühesilmset Belmokhtari tuntakse kui islamiterroristide Põhja-Aafrika haru Islami-Magribi al-Qaida üht ajaloolist liidrit.

Üks kohalik tööline kinnitas sündmuskohalt telefoni teel AFP-le, et ründajad nõuavad pantvangide eest lisaks ka saja Alžeeria vanglates istuva islamisti vabastamist.

"Nad tahavad, et need islamistid toimetataks Malisse oma relvavendade juurde," sõnas allikas.

Alžeeria teatas teisipäeval, et on Prantsuse vägede pealtungi tõttu sulgenud piiri Maliga. Piir on aga 2000 kilomeetrit pikk ja kulgeb läbi kõrbe, nii et päriselt kinni panna ei ole seda võimalik.