„See oli Soome kriminaalajaloo teadaolevalt kõigi aegade suurim juveeliärirööv. Toimepanija oli Eesti kuritegelik jõuk, mis on spetsialiseerunud just juveeliäriröövidele. See oli väga professionaalne, plaanipärane röövkuritegu,“ ütles prokurör Perttu Könönen Ilta-Sanomate vahendusel.

Rööv toimus Helsingis 2011. aasta jaanuaris. Jõugu jälile saadi visa politseitöö abil. Süüdistus on esitatud viiele mehele, kuid kaks neist on tabamata ja vaid kolm on kohtupidamiseks vahi all.

Maskides mehed tungisid juveeliärisse laupäeva hommikul. Äris oli sel hetkel neli töötajat ja kaks klienti, kes sunniti relvaga ähvardades tagaruumi.

Osa ohvritest seoti juhtmesidujaga kinni. Kahe töötaja kuklasse suruti relvatoru. Rasedat noort naistöötajat lohistati teistest põrandale käsutatud ja kinni seotud ohvritest üle.

Röövlitel oli kaks relva, millest üks oli makett. Prokuröri sõnul on põhjust kahtlustada, et kadunuks jäänud relv võis olla ehtne.

Prokuröri sõnul uurisid röövlid juveeliäri enne röövi ja hankisid selle plaani. Ülesanded olid jagatud täpselt ning põgenemiseks mõeldud auto ja riided olid muretsetud vaid selle röövi tarvis.

Pärast röövi põgenesid kurjategijad Tornio kaudu Rootsi.