ÜRO peaassamblee kiitis resolutsiooni heaks neljapäeval. Dokumendi poolt oli kokku 130 riiki. USA, Kanada ja Palau olid vastu ning veel 54 riiki, sealhulgas Balti riigid, jäid erapooletuks, teatab RIA Novosti.

„Me oleme äärmiselt nõutud ja avaldame kahtsust fakti üle, et USA, Kanada ja Palau hääletasid selle dokumendi vastu, samas kui Euroopa Liidu liikmesriigid jäid erapooletuks hääletamisel resolutsiooni üle, mida toetas ÜRO liikmesriikide ülekaalukas enamus,“ teatas Venemaa välisministeerium.

Resolutsioon mõistab hukka mälestusmärkide püstitamise endistele Natsi-Saksamaa ja Waffen-SS-i sõduritele ning avalike natsimeelsete demonstratsioonide korraldamise. Samuti kutsutakse resolutsioonis üles tegudele neonatslike ideede leviku piiramiseks internetis.

„Me loodame, et resolutsiooni vastuvõtmine saadab selge sõnumi neile riikidele, kus on juba pikalt hiljaks jäädud kõige otsustavamate meetmete tarvituselevõtmisega sagenevate katsete vastu ülistada natsismi ja neid, kes teenisid Waffen-SS-is,“ kuulutas Venemaa välisministeerium.