Pilt on kokku pandud kuni 477 üksikust fotost, mis on tehtud 2012. aasta kevade mäkketõusuhooajal hea vaatega kohtadest ümber kogu mäe 300-millimeetrise läätsega, vahendab Daily Telegraph.

Panoraamfoto on tehtud Pumori vaatepunktist. Esiplaanil on Khumbu liustik ning suumides on allpool võimalik näha inimesi Everesti baaslaagris.

Projekti juhtis Ameerika alpinist ja filmimees David Breashears, kellest sai 1985. aastal esimene ameeriklane, kes tippu jõudis.

„Khumbu liustik on siin selgelt näha ning kergesti võib näha sagimist all Everesti baaslaagris,“ ütles Breashears. „See on lihtsalt erakordne ja see pilt erutab meid väga ja inimestele meeldib klikkida ja sisse suumida. Me tahame rääkida suuremat lugu kliimamuutusest selles piirkonnas ja me teeme koostööd Microsofti ja kuningliku geograafiaseltsiga.“

Breashears, kes on roninud Everesti tippu viis korda, uurib oma mittetulundusliku projekti GlacierWorks raames, kuidas kliimamuutus mäge mõjutab.

„Vaid 1/100 meie piltidest on veebilehel üleval ja loo jutustamise võimalused on uskumatud – inimestele meeldib asju liigutada,“ ütles Breashears. „See algas lihtsa kontseptsioonina ja iga külastusega avastame me aina rohkem – see ei ole isegi jäämäe tipp, me tahame viia inimesed kogu mäe kohale 120 000 helikopterilt tehtud pildi abil sellest regioonist.“

Vaata fotot GlacierWorksi veebilehel!