Obama kohtus esmaspäeval asepresident Joe Bideni, haridusminister Arne Duncani, peaprokurör Eric Holderi ning tervise ja inimressursside ministri Kathleen Sebeliusega, et arutada ettepanekuid relvavägivalla piiramiseks, vahendab BBC News.

Enne seda ütles Valge Maja pressiesindaja Jay Carney, et karmim kontroll relvade üle on osa reageeringust vägivallale USA-s.

„See on keeruline probleem, mis vajab kompleksset lahendust,“ ütles Carney. „Ükski eraldi seadusakt, ükski eraldi tegevus ei lahenda probleemi täielikult.“

Carney lisas, et president toetas 2004. aastal lõppenud ründerelvade keelu taaskehtestamist.

Korrespondentide sõnul on demokraadid olnud tõrksad relvakontrolli seadusandlust kehtestama, kuid on olemas märgid, et hirm selle ees võib olla kadumas. Kaks relvapooldajast senaatorist on juba üles kutsunud muutustele.

Mark Warner ja Joe Manchin, kellel on rahvusliku vintpüssiassotsiatsiooni (National Rifle Association) A-reiting, teatasid nüüd pärast veresauna, et tuleb tegutsema hakata.

Lääne-Virginia senaator Manchin ütles esmaspäeval MSNBC-le, et on aeg retoorikast edasi minna. Relvaomanik ja sagedane jahilkäija Manchin ütles: „Ma ei tea kedagi spordi- või jahiareenil, kes läheks välja automaatrelvaga.“

Virginia senaator Warner ütles, et status quo ei ole vastuvõetav ning kutsus üles mõistlikule relvakontrollile.

Pikaajaline relvapiirangute pooldaja, California senaator Dianne Feinstein ütles pühapäeval, et esitab ründerelvade keelu eelnõu kongressile järgmise istungitesessiooni alguses.