„Ühenduse Ehho Želtoksana nimel võeti vastu pöördumine Kasahstani rahva poole: suurte teenete eest Kasahstani rahva ees nimetada Astana linn ümber esimese presidendi Nursultan Nazarbajevi järgi,“ ütles ühenduse juht Tolegen Alžan Lenta.ru vahendusel.

Alžani sõnul on pöördumine juba parlamendis registreeritud ning saadetud ülevaatamiseks kultuuri- ja informatsiooniministeeriumisse. Alžanil oli aga raskusi pealinna tulevase nimetuse täpsustamisega.

„Mitte „Nursultan“, Nursultane on palju, minu poja nimi on ka Nursultan. Võibolla Nazarbajev, ma veel ei tea. Seda otsustab rahvas,“ ütles Alžan.

Nazarbajev on Kasahstani esimene ja seni ainus president ning kannab ka ametlikku tiitlit „jelbasõ“ - „rahva juht“, mille talle omistas parlament. Selle aasta 1. detsembril tähistati Kasahstanis esimest korda esimese presidendi päeva, mis on pühendatud Nazarbajevi isiku ülistamisele.

Otsuse Kasahstani pealinna üleviimise kohta Almatõst Astanasse (tol hetkel Akmolasse) võttis Nazarbajev vastu 1994. aastal. Linnas loodi majanduslik eritsoon ning see on nüüdseks riigi suuruselt teine linn.