„Me peame selle kuritegudesarja peatama, et midagi hullemat ei juhtuks,“ ütles Saksamaa liidukriminaalpolitsei ülemkomissar Jörg Ziercke teisipäeval Wiesbadenis, vahendab The Local.

Tulistaja või tulistajate tabamiseni viiva informatsiooni eest makstava vaevatasu suurus tõsteti 27 000 eurolt 100 000 euroni.

„Me teame, et paljudel juhtudel on kasutatud sama relva,“ ütles Ziercke. Liidupolitsei töötab ka oletusega, et tulistatud on autovedajatest möödunud veokist, teatas ajaleht Die Welt.

Viimased tulistamisjuhtumid toimusid novembri alguses, kui Leipzigis märgati, et kaht Baierist saabunud autode vedamiseks mõeldud veokit on tulistatud.

Kõige rohkem tulistamisi on toimunud Baieris, Baden-Württembergis, Hessenis, Põhja-Reini-Vestfaalis ja Reinimaa-Pfalzis.

Juunis hakkas tulistaja kasutama üheksamillimeetrist relva varasema 22-se kaliibriga relva asemel.

Ei usuta, et tulistaja püüab tabada inimesi, kuid üks 40-aastane naine sai tõsiselt haavata, kui teda tabas 2009. aastal kiirteel A3 Würzburgi lähedal kuul kõrri.

„On puhas õnn, et rohkem inimesi pole seni viga saanud,“ ütles Ziercke.

Die Welti teatel uurib alates eelmisest kuust juhtumit 90 politseinikku liidu- ja liidumaade politseist. Üks peamisi probleeme on see, et kuuliauke ei avastata enne, kui autosid hakatakse veokitelt maha laadima, mistõttu ei teata täpselt, kus tulistamine aset leiab.

Tulistamisi on toimunud ka Saksamaa naaberriikides Belgias, Prantsusmaal ja Austrias.

Politsei pöördus tulistaja tabamiseks abi saamiseks autojuhtide poole. „Me otsime inimesi, kes on märganud kiirteedel tulistamist või kes teavad veokijuhte, kes omavad relvi,“ ütles Ziercke.