Kohus leidis, et KAPO aastaraamatus avaldatu on väärtushinnang ning vaidlus käib selle üle, kas väärtushinnang on põhjendatud, kas see teotab kaebaja au ja head nime ning kas KAPO-l oli õigus seda hinnangut oma aastaraamatus avaldada.

Yana Toom on kohtu hinnangul vene koolide gümnaasiumiastmetes eestikeelsele õppele ülemineku vastu ning on oma seisukohti aktiivselt levitanud nii vene koolides kui ka erinevates meediaväljaannetes. Kohus leidis, et KAPO on põhjendatult hinnanud Yana Toomi tegevust vene koolide direktorite ja hoolekogude veenmisel eestikeelsele õppele mitte üle minema vene koolide survestamisena.

Kohus leidis, et kuivõrd Yana Toom andis oma tegevusega KAPO-le alust vaidlustatud väärtushinnanguks, pole see hinnang ebakohane ega teota kaebaja au ja head nime. Samuti pole õigusvastane kõnealuse väärtushinnangu avaldamine KAPO aastaraamatus.

Seega oli Yana Toomi isikuandmete avaldamine KAPO aastaraamatus kooskõlas seadusega ega riiva ülemääraselt Yana Toomi õigust perekonna- ja eraelu puutumatusele, võrreldes KAPO taotletava eesmärgiga tagada Eesti riigi põhiseaduslik kord ja territoriaalne terviklikkus.

Otsuse peale võib 30 päeva jooksul, alates tänasest, esitada apellatsioonkaebuse vahetult Tallinna ringkonnakohtule.