Luure keskagentuuri CIA direktoriks on juhtiv kandidaat Obama peamine terrorismivastase võitluse nõunik John Brennan. Kui Brennan viib ellu oma plaani ja lahkub valitsusest, peaks CIA direktoriks saama praegune kohusetäitja Michael Morell. Ametnike sõnul on arutelud Valges Majas siiski varajases järgus ning ühtki otsust ei ole veel tehtud, vahendab Washington Post.

Protsessi muudavad keerulisemaks kongressi pahameel selle üle, et neid ei teavitatud kohe sellest, et CIA endine direktor David Petraeus on föderaalse juurdlusbüroo FBI uurimise all ning 11. septembri Benghazi konsulaadi rünnaku ümber tekkinud segadused.

Rice'i, kes on üks Obama siseringi abidest, kes on olnud tema kõrval alates esimesest presidendivalimiste kampaaniast 2007. aastal, süüdistatakse eriti seoses Banghazi intsidendiga, milles hukkus USA suursaadik Liibüas Christopher Stevens ja veel kolm ameeriklast.

Mõned vabariiklastest rahvaesindajad väidavad, et Rice osales algses presidendivalimistega seotud katses näidata rünnakut rahumeelse meeleavaldusena, mis muutus vägivaldseks, mitte organiseeritud terrorirünnakuna, milleks valitsus selle nüüdseks tunnistanud on.

Rice kas juhtis kogu USA eksiteele või oli ebapädev, ütles vabariiklasest senaator Lindsey Graham pühapäeval. Grahami sõnul oleks Rice'il äärmiselt raske saada senati toetust riigisekretäri ametisse kinnitamiseks.

Kaitseminister Leon Panetta asendajana on nimetatud ka praegust kaitseministri asetäitjat Ashton Carterit ning endist asetäitjat poliitika alal Michele Flournoyd.

Panetta asendaja ametissenimetamise aeg ei ole selge. Esmaspäeval ütles Panetta, et tal ei ole kavas kohe tagasi astuda, kuid andis mõista, et Obama kogu teiseks ametiajaks ta ametisse ei jää.

Kerry palvetele kommenteerida võimalikku kaitseministriks nimetamist ei vastanud.