USA kirdeosa ja Kesk-Lääne laialdastel aladel on mitme päeva jooksul ränga vihma- ja lumesaju ning üleujutuste oht, vahendab USA Today.

Seni on Sandy USA-s nõudnud vähemalt 50 inimelu, neist 25 New Yorgi osariigis ja 18 New Yorgi linnas.

Kolmapäev on paljudele kõige rängemini kannatanud alade elanikele esimene tööpäev. Ees ootavad päevi ja nädalaid kestvad koristustööd. Kaks USA suurima reisijate arvuga lennujaamade hulka kuuluvat, New Yorgi John F. Kennedy ja New Jersey Newark Liberty avatakse piiratud arvuks lendudeks kell 7 kohaliku aja järgi. LaGuardia jääb maandumisraja üleujutuse tekitatud kahjude tõttu suletuks. Alates pühapäevast on tühistatud 18 100 lendu.

„Homme algavad taastamistööd. Täna oli kurbuse päev,“ ütles kõige hullemini kannatanud New Jersey osariigi kuberner Chris Christie. „Selles pole midagi halba. Nii kaua, kuni kurbus ei asenda optimismi, läheb kõik hästi.“

Kolmapäeval peaks New Jersey katastroofipiirkonda külastama ka USA president Barack Obama. „Me teeme kõik, et aidata teid tagasi jalule,“ ütles Obama.

Mõnedes piirkondades on olnud probleem rüüstamine, sealhulgas New Yorgi linnas ja New Jerseys. Röövlid on teeselnud energiafirmade töölisi, et suletud piirkondadesse sisse pääseda.

Endiselt on Atlandi ookeani ja Suure Järvistu rannikualadel kohati üleujutuseoht.

Lääne-Virginia mägedes võib sadada üle 25 sentimeetri lund, mis teeb koos varem mahasadanuga lumekatte paksuseks kohati 60-90 sentimeetrit.

Paljud kogukonnad lükkavad edasi Halloweeni tähistamise, kuni tänavad on taas turvalised.