Eprly pakub praegu kassa- ja laotarkvara, sellele lisatakse nüüd integreeritud raamatupidamistarkvara moodul, mille valmistas majandustarkvara pakkuja Margn OÜ. Eestile on plaan pakkuda raamatupidamistarkvara tasuta. Raha hakatakse teenima suuremate ettevõtete pealt ja põhiliselt USA turul, vahendab Äripäev.

Koostöö eesmärk on aastaga võtta 20% Eesti raamatupidamistarkvara turust. Margn OÜ juhatuse liige ja üks omanikest Taavi Hõbejõgi hinnangul on see umbes 20 000 klienti. Margn tarkvara arendusse paigutab Erply 300 000 eurot.

"Meile tundus, et nii head, lihtsat ning tasuta toodet turul ei ole. Margnil oli kihvt lahendus olemas, siis me otsustasime, et paneme kotid kokku ja hakkame toimetama," kommenteeris Erply asutaja ja tegevjuht Kristjan Hiiemaa.

Eesmärk on proovida koostööd Eestis ja siis siseneda vertikaalse lahendusega USA turule. "Erply enda fookus on olnud jaekaubandus ja laod ning raamatuspidamist ei olnud, nüüd me selle saime," rääkis Hiiemaa.

Tema sõnul on alati võimalus kõiki asju ise teha aga ka teiste inimeste töö väärtustamine on oluline. "Kui õnnestub partneriga kokkuleppida, siis loomulikult tuleb proovida loodud väärtust ära kasutada, mitte hakata otsast peale sama asja tegema," märkis Hiiemaa.

Margni eeliseks nimetas Hiiemaa seda, et ettevõtte tiimil silmad säravad, tahavad ise läbi murda ning neid ei ole vaja hakata motiveerima. "Tarkvara saab ka internetist allalaadida, aga neil on olemas toimiv tiim ja pikaajaline nägemus, milline peab olema lihtne ettevõtte raamatupidamine. Meie nägemused ühtisid. Internetis midagi sellist ei ole ja keegi ei paku seda täna tasuta. Me pakume niimoodi, et kõik Eesti väiksed ja keskmised ettevõtted saavad oma mured ära lahendada," lausus Hiiemaa.