Raadio Vabaduse kohaliku toimetuse teatel pole mingeid andmeid selle kohta, et Nurmuhhamedov oleks narkootikume tarvitanud, vahendab Lenta.ru.

Nurmuhhamedov on erialalt jurist. 1980. aastatel juhtis ta partei Aşgabati linnakomiteed. Pärast Nõukogude Liidu lagunemist sai temast kultuuri- ja spordiminister ning ta oli selles ametis aastatel 1992-1995. Pärast ametist lahkumist on ta olnud eriteenistuste jälgimise all ning talt võeti ära riigist lahkumise õigus. Viimasel ajal töötas Nurmuhhamedov rahvusvaheliste ettevõtete nõunikuna.

Meedia seostab Nurmuhhamedovi vahistamist ja narkovõõrutusravile saatmist sellega, et ta on poliitilist olukorda riigis negatiivselt hinnanud. Jutt käib Nurmuhhamedovi kriitilistest avaldustest 2011. aasta detsembrist veidi enne presidendivalimisi. Intervjuus Raadio Vabadusele väljendas ta rahulolematust selle üle, et Türkmenistanis on ainult üks, demokraatlik partei, mida juhib riigi president Gurbangulõ Berdõmuhhamedov ning mis on asutatud endise kommunistliku partei baasil. Nurmuhhamedov nimetas demokraatlikku parteid manipuleerimisinstrumendiks ja lisas, et võimalused teiste parteide asutamiseks on ära võetud. Suvel asutati Türkmenistanis siiski üks uus partei – töösturite ja ettevõtjate partei.

Varsti pärast seda, kui Nurmuhhamedov oma avaldustega esines, kutsuti tema vend ülekuulamisele ning Nurmuhhamedovite perekonnale kuuluv ehitusfirma suleti väidetavate seaduserikkumiste tõttu.